Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
10.02.2022 03:02

Fond Weinwurma vyhlásil výzvu na obnovu i odstraňovanie grafitov


Ilustračná snímka.


Až 3 000 eur môžu získať tí, ktorí sa rozhodnú v bratislavskom Starom Meste vylepšiť verejný priestor. Dotácia je súčasťou ďalšej výzvy staromestského Fondu architekta Weimwurma, ktorý vznikol z iniciatívy starostky Starého Mesta Zuzany Aufrichtovej v roku 2019.


O dotáciu môžu požiadať právnické aj fyzické osoby, určená je nielen na obnovu fasád, plotov, brán a predzáhradiek v kontakte s ulicou s dôrazom na kvalitu, ale tiež na odstránenie grafitov.

Na výzvu je alokovaných 47 800 eur, pričom maximálna výška dotácie je 3 000 eur. Žiadateľ podáva žiadosť elektronicky cez elektronický systém weinwurm.egrant.sk kde sa zaregistruje a vyplní elektronický formulár. Žiadosť stačí poslať elektronicky cez daný systém a nie je potrebné doručiť ju v „papierovej“ verzii ani posielať poštou.

Výzva je otvorená do 30. septembra 2022. Žiadosti budú hodnotené priebežne do vyčerpania alokovanej sumy. V rámci výzvy je povinné spolufinancovanie zo strany žiadateľa na jednu žiadosť v minimálnej výške 10 percent. 

Všetky ďalšie podrobnosti k vyhlásenej výzve nájdete TU.

Neinvestičný Fond architekta Weinwurma vznikol 30. augusta 2019 v deň výročia narodenia významného bratislavského architekta Friedricha Weinwurma. Účelom fondu je združovanie finančných prostriedkov na podporu a rozvoj kvality verejného priestoru na území Mestskej časti Bratislava-Staré Mesto a to najmä na rozvoj umeleckých a umenovedných aktivít, zveľaďovanie verejného priestoru a urbanizovaného územia, rozvíjanie, ochrana a prezentácia historických, duchovných a kultúrnych hodnôt, prezentácia, propagácia a publicita umenia, kultúrnych a spoločenských tradičných a súčasných hodnôt, rozvoj kultúrno-spoločenských a športových aktivít alebo napríklad podporovanie podnikateľských a iných aktivít zlepšujúcich kvalitu života a ochranu životného prostredia.

Fond udeľuje ceny Projekt roka, Počin roka a Donor roka. Projektom roka sa už stali Korzo Horský park, revitalizácia dlhodobo zanedbaného priestoru medzi Kmeťovým námestím, Študentským domom J. Hronca a obytným komplexom Stein či obnova brány meštianskeho domu na Nedbalovej ulici 11.

Autor: (Staré Mesto)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.09.2017
Staré Mesto má grantový program na tento rok
Skultúrnenie verejného priestoru, ochrana a tvorba životného prostredia, kultúrno-spoločenské aktivity a rozvoj kultúrneho života. To sú oblasti, v rámci ktorých sa dá požiadať bratislavské Staré Mesto o pridelenie grantu.
viac
30.10.2019
Staré Mesto zriadilo neziskový Fond architekta Weinwurma
Mestská časť verejnosti oficiálne predstavila Fond architekta Weinwurma. Donori môžu vďaka nemu transparentne pomáhať zveľaďovať mestskú časť.
viac
25.01.2022
Staré Mesto vyhlásilo výzvy na prideľovanie dotácií
Bratislavské Staré Mesto vyhlásilo výzvy na prideľovanie dotácií. Na podporu projektov v rámci Staromestskej dotačnej schémy je v rozpočte vyčlenených 61 600 eur, pri malých dotáciách je alokovaných 22 000 eur.
viac
06.07.2023
Staré Mesto hospodárilo vlani s prebytkom vyše 2,9 milióna eur
Bratislavské Staré Mesto hospodárilo v minulom roku s prebytkom viac ako 2,9 milióna eur. Vyplýva to zo záverečného účtu mestskej časti za rok 2022, ktorý schválili poslanci na poslednom rokovaní miestneho zastupiteľstva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %