Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
12.11.2018 07:55

Farebný kvetinový svet začína v jeseni


Ilustračná snímka


V prešovských kvetinových záhonoch pribúdajú v týchto dňoch tisíce nových kvetov, trvaliek a cibuľovín. Tie farebne skrášlia ulice mesta počas budúceho roka.


V Prešove sa aktuálne uskutočňuje výsadba kvetinových záhonov a kvetináčov tak v centre mesta, ako aj na sídliskách. Je to základ, vďaka ktorému sa naše mesto na budúci rok rozžiari rôznorodými farbami a tvarmi kvetov. 

Prostredníctvom dodávateľskej spoločnosti sa do záhonov vysadí vyše 12 000 rôznych kvetov. Približne polovicu z nich tvoria sirôtky, ktoré zakvitnú od bielej cez fialovú, žltú či oranžovú až po bordovú.

Pod zeminou sa ocitne aj vyše 6700 cibuliek tulipánov niekoľkých druhov, narcisov i rôznorodých modrávok a cesnačiek.

Od jari do neskorej jesene tak počas budúceho roka budú postupne kvitnúť  v záhonoch na uliciach Hlavná, Levočská či na Námestí legionárov. Svojimi pestrými farbami tiež skrášlia množstvo kvetináčov v centre mesta, pri železničnej stanici, pri Opále či na Námestí mieru.

Už po tretíkrát tiež zakvitnú „kvetinové koberce“ v trávnikoch v každej zo siedmich prešovských mestských častí. Medzi trávou tak od skorej jari postupne vykvitnú šafrany, narcisy a tulipány.

Autor: (msu presov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.11.2019
Mesto spoplatní parkovanie okrem centra mesta i na sídliskách
Mesto Prešov bude mať 17 zón regulovaného parkovania. Ako uviedol pre TASR hovorca mesta Vladimír Tomek, regulované parkovanie v Prešove funguje už od roku 2008, keď vznikla centrálna mestská zóna. Zatiaľ je regulácia statickej dopravy zavedená iba v centre mesta. Po novom sa rozšíri aj na sídliská.
viac
30.10.2020
Samospráva vysadí viac ako 70 stromov
Viac než 70 stromov vysadí na verejných priestranstvách počas najbližších týždňov samospráva Lučenca. Na sociálnej sieti o tom informovala primátorka Alexandra Pivková.
viac
12.11.2020
Svidník chce do konca roka stihnúť rekonštrukciu viacerých úsekov ulíc
Z hľadiska plánovania a realizácie investičných aktivít je rok 2020, ktorý poznačila pandémia nového koronavírusu, veľmi náročný. Napriek tomu sa mestu podarilo zrealizovať viaceré projekty.
viac
13.01.2023
Krupina vysádza zeleň, na dvoch uliciach pribudnú desiatky stromov
V Krupine v týchto dňoch realizujú projekt výsadby zelene, na ktorý získalo mesto podporu od Slovenskej agentúry životného prostredia (SAŽP) vo výške 14 368 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %