Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
09.09.2021 01:00

Európsky týždeň mobility 2021


Európsky týždeň mobility 2021


Už len týždeň ostáva do začiatku tradičnej kampane zameranej na udržateľnú mobilitu v našich mestách a obciach. Do jubilejného dvadsiateho ročníka EURÓPSKEHO TÝŽDŇA MOBILITY 2021 sa môžu samosprávy registrovať ešte do 15. septembra 2021 prostredníctvom webovej stránky www.eurotm.sk.


Samosprávy tak majú poslednú šancu pripojiť sa k 52 slovenským mestám a obciam, ktoré sa registrovali do dnešného dňa. Spolu s partnermi vytvoria ďalšiu príležitosť na vyskúšanie si nových foriem čistej mobility, na zhodnotenie súčasných dopravných problémov a krok vpred smerom k udržateľnejšej mobilite. EURÓPSKY TÝŽDEŇ MOBILITY bude aj tento rok prebiehať v tradičnom termíne od 16. do 22. septembra a vyvrcholí Dňom bez áut.

Hlavným sloganom kampane je heslo „Buďme zdraví, cestujme ekologicky“, ako reakcia na minulý rok poznačený pandémiou COVIDu-19. V tomto roku je preto kampaň cielená na štyri oblasti: duševné a fyzické zdravie, bezpečnosť a reakcia na COVID-19. „Očakávame, že aj tento rok samosprávy opäť zorganizujú pútavé aktivity a podujatia, ktoré zaujmú verejnosť a upriamia pozornosť na tému mobilita. Ako národný koordinátor ich k tomu dlhodobo motivujeme, takže verím, že ich bude v rámci kampane ETM vidieť a počuť,“ uviedol Michal Maco, generálny riaditeľ Slovenskej agentúry životného prostredia (SAŽP), ktorá je aj hlavným organizátorom kampane.

Okrem samotnej kampane SAŽP spoločne s Ministerstvom životného prostredia vyhlasuje aj tento rok národnú súťaž o Cenu ETM 2021. Zapojiť sa do nej je možné prostredníctvom troch kategórií: Aktívna samospráva, Efektívne trvalé opatrenie a Aktívna organizácia/inštitúcia. Postup k prihláseniu do kampane ETM a do súťaže o Cenu ETM 2021 nájdu samosprávy na webovej stránke ETM 2021. Registrácia pre neziskové organizácie, inštitúcie, či školy s ich aktivitami, ktoré prispievajú k propagácii a podpore aktívnych foriem dopravy, je otvorená  počas celého roka.   

Viac informácií o podmienkach registrácie a k zapojeniu sa do súťaže o Cenu ETM nájdete na webovej stránke www.eurotm.sk, na Facebooku alebo Instagrame. 

Zdroj: SAZP 

Autor: Zdroj: sazp.sk, zmos


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.09.2018
Tohtoročný Európsky týždeň mobility podporuje myšlienku kombinovanej dopravy
Európsky týždeň mobility (ETM) sa v tomto roku koná pod heslom: "Kombinuj a choď!" v dňoch 16. až 22. septembra. Cieľom tohtoročnej kampane je myšlienka podporiť výber rôznych druhov dopravy tak, aby sa bolo možné nimi dostať v meste do jeho rôznych častí.
viac
20.10.2020
O cenu Európskeho týždňa mobility 2020 bojovali aj samosprávy
Do Európskeho týždňa mobility 2020 sa svojimi aktivitami a trvalými opatreniami zapojilo 55 samospráv. Najaktívnejšou samosprávou sa stala mestská časť Bratislavy – Ružinov, s originálnym podujatím uspelo aj mesto Senec a aj Levoča získala ocenenie v kategórii samospráv Efektívne trvalé opatrenie.
viac
27.06.2022
Štartuje kampaň Európsky týždeň mobility, témou bude Lepšia dostupnosť
Na Slovensku štartuje kampaň Európsky týždeň mobility (ETM). Tento rok bude témou Lepšia dostupnosť, s mottom Cestujme zodpovedne. Informovala o tom hovorkyňa Slovenskej agentúry životného prostredia (SAŽP) Michaela Pšenáková.
viac
08.06.2023
Samosprávy, verejné a mimovládne organizácie sa môžu prihlásiť do ETM
Samosprávy, verejné a mimovládne organizácie sa môžu od štvrtka prihlásiť do Európskeho týždňa mobility (ETM). Môžu predstaviť aktivity v prospech zlepšovania udržateľných foriem dopravy a kvality života obyvateľov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %