Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
03.09.2021 08:30

Envirofond finančne podporí rozvoj verejných vodovodov a kanalizácii


Ilustračná snímka: (tasr).


Environmentálny fond finančne podporí rozvoj verejných vodovodov a kanalizácií v obciach do 2000 obyvateľov. Minimálna výška dotácie na projekt je 500 000 eur a maximálna výška predstavuje sumu päť miliónov eur. Informovala o tom hovorkyňa Envirofondu Michaela Kroková.


Výzva je určená pre chránené vodohospodárske oblasti, ako Žitný ostrov, Strážovské vrchy, Beskydy a Javorníky, Veľká Fatra, západná časť a východná časť Nízkych Tatier, horné povodie Ipľa, Rimavice a Slatiny, Muránska planina, horné povodie rieky Hnilec, Slovenský kras (Plešivská planina a Horný vrch) a Vihorlat.

Podporovanými aktivitami bude dobudovanie systému zásobovania pitnou vodou, rozšírenie distribučnej siete alebo jej rekonštrukcia, úprava a rekonštrukcia existujúcich vodárenských zdrojov, budovanie vodovodných prípojok. Dotácia môže smerovať aj na dobudovanie verejnej kanalizácie, jej rekonštrukciu alebo rozšírenie.

Termín podania žiadosti je do 30 septembra, uviedol Envirofond.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.12.2017
100+1 projektov na zatepľovanie získalo podporu z envirozdrojov
Obciam a mestám pomohol Environmentálny fond pri znižovaní energetickej náročnosti sumou 10,5 milióna eur.
viac
29.09.2020
Prvé kiná dostanú podporu už v októbri
Audiovizuálny fond včlenil 500 tisíc eur pre 57 prevádzkovateľov kín na Slovensku. Pandémia koronavírusu totiž výrazne zasiahla aj kiná. Ako prvé boli zrušené verejné podujatia a s nimi i filmové predstavenia.
viac
28.01.2021
Tretie kolo výziev programu pre aktívnych občanov je otvorené
Odhodlanie hájiť ľudské práva a aktívne rozvíjať občiansku spoločnosť bude opäť podporené v treťom kole výziev grantového programu Active Citizens Fund – Slovakia, ktorý je zameraný na podporu mimovládnych organizácií na Slovensku.
viac
14.07.2021
Zásadné pripomienky ZMOS k novele zákona o verejných vodovodoch a kanalizáciách
Združenie miest a obcí Slovenska adresovalo ministerstvu životného prostredia zásadné pripomienky k novele zákona o verejných vodovodoch a kanalizáciách. Celkovo bolo k tomuto návrhu uplatnených 304 pripomienok z ktorých je až 166 zásadných.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %