Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
20.01.2021 01:40

Envirofond eviduje požiadavky na predĺženie lehoty na predkladanie projektov


Ilustračná snímka.


Environmentálny fond eviduje viacero požiadaviek na predĺženie termínu v rámci výzvy "Zvyšovanie energetickej účinnosti verejných budov vrátane zatepľovania".


Pôvodný termín podania žiadostí je do 5. februára. Informoval o tom odbor komunikácie Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR.

Envirofond sa predĺžením termínov intenzívne zaoberá. „Odporúčame všetkým žiadateľom sledovať webstránku Environmentálneho fondu, kde sa zverejňujú všetky informácie pre žiadateľov. Teda aj tie, ktoré sa týkajú rozšírenia špecifikácie činností podpory na rok 2021, podávania žiadostí o podporu formou dotácie a aj samotných termínov,” uviedol odbor komunikácie.

Na predĺženie lehoty na predkladanie projektov vyzvali starostovia z okresov Galanta a Dunajská Streda. Iniciatívu podporili mimoparlamentné strany Most-Híd a SMK-MKP. Lockdown podľa nich ovplyvňuje mnoho ďalších oblastí riadenia štátu. Predseda strany Most-Híd László Sólymos poukázal, že ak sa lehoty nepredĺžia, mnohé obce a mestá nebudú mať možnosť vypracovať kvalitné projekty a prídu o možnosť získať finančnú podporu pre svoj rozvoj.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.12.2020
Mestá a obce pod Tatrami chcú spolupracovať v rozvoji regiónu
Mestá Poprad, Kežmarok, Svit a Vysoké Tatry sa v spoločnom memorande dohodli o vzájomnej spolupráci.
viac
03.02.2021
Envirofond predĺžil termín na predkladanie žiadostí na zateplenie
Environmentálny fond predĺžil termín na predkladanie žiadostí o dotácie pre "Zvyšovanie energetickej účinnosti existujúcich verejných budov vrátane zatepľovania" na 26. februára.
viac
05.03.2021
ZMOS sa sústredil na energetiku
Združenie miest a obcí Slovenska realizuje prieskum, v ktorom sa sústredilo na energetiku.
viac
11.08.2021
Envirofond by mal mať jednoduchší proces poskytovania dotácií
Envirofond by mal mať jednoduchší a prehľadnejší proces poskytovania dotácií. Začiatkom každého roka by mal zverejniť zoznam činností, ktoré podporí, aby záujemcovia vedeli, kedy môžu podávať svoje žiadosti o dotácie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %