Streda 08.05.2024
Dnes má meniny 
Ingrida
°C
03.02.2021 08:35

Envirofond predĺžil termín na predkladanie žiadostí na zateplenie


Ilustračná snímka: (tasr).


Environmentálny fond predĺžil termín na predkladanie žiadostí o dotácie pre "Zvyšovanie energetickej účinnosti existujúcich verejných budov vrátane zatepľovania" na 26. februára.


Informovala o tom manažérka komunikácie Envirofondu Michaela Kroková. Pôvodný termín na predkladanie projektov bol do 5. februára.

„Fond pristúpil k tomuto kroku po intenzívnej komunikácii s envirorezortom a hľadaní možností, ako vyjsť v ústrety požiadavkám žiadateľov aj s ohľadom na aktuálnu situáciu s ochorením COVID-19 a zároveň postupovať v súlade s platnou legislatívou zákona o Environmentálnom fonde,” uviedla Kroková.

Riaditeľ Envirofondu Ľubomír Vačok predpokladá, že sa týmto spôsobom vytvorí dostatočný priestor na to, aby všetci žiadatelia využili príležitosť a podali žiadosti. „Zároveň veríme, že Environmentálny fond týmto spôsobom vyšle pozitívny signál všetkým žiadateľom,” podotkol Vačok.

Na predĺženie lehoty na predkladanie projektov vyzvali starostovia z okresov Galanta a Dunajská Streda. Iniciatívu podporili mimoparlamentné strany Most-Híd a SMK-MKP. Poukázali na to, že ak sa lehoty nepredĺžia, mnohé obce a mestá nebudú mať možnosť vypracovať kvalitné projekty a prišli by tak o možnosť získať finančnú podporu pre svoj rozvoj.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.01.2021
Envirofond eviduje požiadavky na predĺženie lehoty na predkladanie projektov
Environmentálny fond eviduje viacero požiadaviek na predĺženie termínu v rámci výzvy "Zvyšovanie energetickej účinnosti verejných budov vrátane zatepľovania".
viac
09.02.2021
ÚMS žiada ministra školstva o jednotný termín jarných prázdnin
Členské mestá Únie miest Slovenska (ÚMS) žiadajú ministra školstva SR, aby sa, vzhľadom na aktuálnu epidemiologickú situáciu, pokúsil zjednotiť termín konania jarných prázdnin pre deti, a to pre všetky kraje, na spoločný termín od budúceho pondelka 15. 2. 2021.
viac
27.12.2021
ZMOS počas roka prinášal inšpiráciu dobrej praxe
Združenie miest a obcí Slovenska počas končiaceho roka predstavilo 12 príkladov dobrej praxe. Každý z nich je príkladom úspešného, inovatívneho a udržateľného riešenia, ktoré môže inšpirovať ostatné samosprávy.
viac
24.01.2022
ZMOS požaduje predĺžiť termíny výkazov
Združenie miest a obcí Slovenska požiadalo rezort financií o predĺženie termínu na podávanie riadnej účtovnej závierky a ďalších finančných výkazov. Tlmočí tak požiadavku miest a obcí, ktorým predĺženie termínu v súvislosti s epidemiologickou situáciou pomohlo minulý rok.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %