Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
02.05.2020 02:45

Dobrovoľní hasiči zo Záskalia si svojpomocne vynovili zbrojnicu


Snímka zdroj: (youtube.com).


Dobrovoľní hasiči zo Záskalia, mestskej časti Dolného Kubína, si svojpomocne vymaľovali garáž a opravili opadanú omietku v budove miestnej hasičskej zbrojnice. S materiálom im pomohlo mesto.


„Maľovali sme garáž, sklad, drevenú podlahu v sklade a steny. Hneď to vyzerá trošku lepšie. Viac-menej sme tu dvaja, traja, ale boli nám pomôcť aj iní členovia z radov našich dobrovoľných hasičov. Každý v rámci svojho voľného času,” uviedol veliteľ miestnych dobrovoľných hasičov Pavol Halaša.

Zbrojnica vlani prešla veľkou rekonštrukciou a modernizáciou. Tento rok ju vybavili novým vozidlom z ministerstva vnútra. Časť investícií na minuloročnú rekonštrukciu pochádzala z prostriedkov rezortu vnútra, časť peňazí poskytla dolnokubínska radnica. „Mnohé z toho, čo sa tu urobilo, by nebolo, keby ruku k dielu nepriložili aj dobrovoľní hasiči spolu s dobrovoľníkmi zo Záskalia. Niektoré práce sme si rozdelili. My sme zaplatili materiál a dobrovoľní hasiči pomáhali s prácou,” povedal dolnokubínsky primátor Ján Prílepok. Takýmto spôsobom sa podarilo odizolovať celú budovu hasičskej zbrojnice. Zásluhou ušetrených peňazí mohli v zbrojnici vymeniť aj interiérové dvere.

Samospráva preto nadviazala na minuloročnú spoluprácu. „Dobrovoľní hasiči s dobrovoľníkmi z výboru Záskalie boli ochotní spraviť vnútorné opravy stierok, stien a následné vymaľovanie stien a podláh. Všetku prácu urobili absolútne zadarmo. Mesto platilo len náklady na nákup farieb a iného materiálu,” doplnil primátor.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.06.2019
Dobrovoľní hasiči v Brodne majú vynovenú hasičskú zbrojnicu
Sídlo brodnianských dobrovoľných hasičov dostalo novú podobu. Rekonštrukcia strechy hasičskej zbrojnice si vyžiadala viac ako 16 tisíc eur. Mesto na opravy získalo dotáciu z Ministerstva vnútra SR.
viac
31.08.2019
Dobrovoľní hasiči vo Fiľakove oslávili 125. výročie. Dostali novú zbrojnicu
Mesto pre DHZ zrekonštruovalo priestory v garážach mestského bytového podniku Filbyt. Samospráva na tento účel získala z Ministerstva vnútra SR dotáciu takmer 30-tisíc eur. Novú zbrojnicu odovzdali počas osláv Dní mesta.
viac
26.09.2019
Šurianskym dobrovoľným hasičom odovzdali vynovené priestory
Vďaka úspešnému projektu v rámci výzvy Ministerstva vnútra SR na rekonštrukciu hasičských staníc sa v Šuranoch môžu tešiť modernej hasičskej zbrojnici.
viac
09.05.2023
Dobrovoľní hasiči majú novú hasičskú zbrojnicu
Po rokoch provizória sa dobrovoľní hasiči vo Vrbovom pri Piešťanoch dočkali zodpovedajúcich priestorov pre činnosť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %