Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
26.08.2021 08:25

Dni mesta ponúknu vystúpenie šermiarov a ohňovú šou


Ilustračná snímka (MsÚ)


Vystúpenie šermiarov, ohňová šou i dobová hudba budú súčasťou programu v rámci Dní mesta, ktoré sa v Spišskej Novej vsi uskutočnia v piatok (27. 8.) a v sobotu (28. 8.).


 Chýbať nebude ani tento rok Trh ľudových remesiel. TASR o tom informovala pracovníčka Mestského úradu v Spišskej Novej Vsi pre styk s médiami Edita Gondová.      

"Kultúrny program odštartuje v piatok o 9.00 h na pódiu pred Redutou. V rámci neho sa počas oboch dní predstaví skupina historického šermu Corvus Arma – Havrani s humornou rozprávkou O troch princeznách a drakovi, či vtipným podaním príbehu o fenoméne svojej doby - kniežati Michailovi. V programe nebude chýbať dobová hudba a ohňová show. Malí návštevníci sa môžu tešiť na pestrú ponuku rozprávok a chýbať nebudú ani ukážky sokoliarskej skupiny sv. Bavona z Banskej Štiavnice," uviedla Gondová.      

Pri príležitosti 150. výročia výstavby Košicko-Bohumínskej železnice pripravilo Divadlo teatrálnej skratky úsmevnú historickú scénku Zločin na trati Košice – Bohumín a späť.      

"So svojím exhibičným vystúpením sa predstaví tiež spišskonovoveská skupina historického šermu Jago. Program ukončí o 21.00 h v piatok populárna hudobná skupina Vidiek a v sobotu kapela Elán Tribute. Počas oboch dní budú môcť návštevníci vedľa pamätníka osloboditeľov vidieť ukážku dobového tábora," doplnila Gondová.      

Vzhľadom na aktuálne protiepidemické opatrenia muselo mesto podľa jeho primátora Pavla Bečarika obmedziť počet remeselníkov, ktorí sa predstavia v rámci Trhu ľudových remesiel.      

"K dispozícii preto bude 40 stánkov s rôznymi výrobkami, ktoré budú umiestnené iba na priestranstve pred budovou Reduty. Verím, že aj napriek tomu si návštevníci prídu na svoje," priblížil Bečarik.     

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.08.2017
Počas Dní mesta priblížia požiar námestia i kostola
Najbližší víkend (25. - 27.8.) sa uskutočnia v Spišskej Novej Vsi Dni mesta a 22. trh ľudových remesiel. Ľudia sa budú môcť prostredníctvom divadelnej hry dozvedieť informácie o požiari námestia a katolíckeho kostola z rokov 1848 a 1849.
viac
21.08.2019
Organizátori finišujú s prípravami dní mesta a remeselného trhu
V Spišskej Novej Vsi finišujú prípravy na Dni mesta a 24. ročník Trhu ľudových remesiel.
viac
28.04.2020
Pamätnú knihu mesta Spišská Nová Ves zo 14. storočia zreštaurovali
Pamätnú knihu mesta Spišská Nová Ves z rokov 1383 až 1632 zreštaurovali. Ako povedal riaditeľ Štátneho archívu v Košiciach Richard Pavlovič, obsahuje jeden z troch najstarších zápisov v mestskej knihe na Slovensku, zapísané je v nej aj takzvané spišské právo - Zipser Wilkür.
viac
30.07.2022
Festival Živé sochy 2022 v Spišskej Novej Vsi tento rok s Mariánom Labudom ml
Netradičný multižánrový festival „Živé sochy“ sa vracia do Spišskej Novej Vsi v dňoch 29. - 30. júla 2022. V plnej sile a bez pandemických obmedzení. Podujatie, ktoré ponúka jedinečný zážitok z pouličného statického umenia opäť priláka tisícky návštevníkov z celého Slovenska aj z okolitých krajín.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %