Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
06.06.2017 08:48

Deti z Podkoníc a Púchova oslávili MDD na triedičke odpadov


Deti sa počas exkurzie dozvedeli ako funguje triedenie odpadov, lisovanie vytriedeného odpadu a recyklácia.


Koncom minulého roka sa deti základných škôl zapojili do súťaže Skvelé zelené video, ktorej hlavnou výhrou bol celodenný výlet. Tí najlepší „kameramani a herci“ získali od spoločnosti ENVI - PAK výlet spojený s exkurziou na triedičku odpadov.


Do Nitry pricestovalo 21 detí z Podkoníc a 24 z Púchova. Deti sa dozvedeli, čo všetko sa s odpadom deje po jeho vytriedení.

Reakcie detí na triedičke odpadov boli rôzne. Nielen pohľad na odpad, ale aj „vôňa“ preň špecifická ich na jednej strane odrádzali, na strane druhej sa dozvedeli viac o tom, ako funguje triedenie odpadov, lisovanie vytriedeného odpadu a recyklácia, čo bolo pre ne niečím novým. Pracovníci ENVI - PAK si pre deti pripravili krátky zábavný výklad o tom, ako správne triediť odpad. Okrem toho dostali edukačné materiály o správnom triedení odpadu. Pracovníci Nitrianskych komunálnych služieb pre ne nachystali občerstvenie a malé darčeky, za čo im patrí veľká vďaka.

O súťaži sa mohli dozvedieť na stránke Triedime.sk. Stačilo natočiť video o triedení odpadov alebo recyklácii a do 20. decembra 2016 ho poslať do súťaže. Zaslané súťažné videá boli nápadité a kvalitne spracované. Preto sa ENVI - PAK rozhodol udeliť až dve hlavné a jednu špeciálnu cenu. Hlavné ceny získali šiestaci zo ZŠ Mládežnícka v Púchove a prvostupňové deti zo ZŠ a MŠ Podkonice. Tí poputovali do Nitry na triedičku odpadu, vypočuli si prednášku o tom, ako správne triediť odpad a čo sa s ním deje po tom, ako skončí vo farebnom kontajneri. Po náučnej exkurzii ich ešte čakal zábavný program v centre mesta Nitra, na ktorý sa veľmi tešili. Celý výlet sa uskutočnil 1. júna 2017 na Medzinárodný deň detí. Deti uznali, že lepší darček k tomuto sviatku snáď ani dostať nemohli.

 

Autor: (pš)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.01.2017
Ľahostajnosť, apatia a nezáujem. Taký je svet v detských videách
Dve prvé miesta a špeciálna cena. Taká je bilancia súťaže o Skvelé zelené video, v ktorej mali žiaci základných škôl ukázať, čo vedia o triedení odpadu a jeho recyklácii.
viac
10.04.2017
Cez žiakov učí škola triediť aj rodičov a starých rodičov
Už osem rokov sa pozoruhodným spôsobom pedagógovia kremnickej Základnej školy na Angyalovej ulici venujú environmentálnej výchove žiakov.
viac
11.04.2017
Tak vlani triedili vo Vranove nad Topľou
V minulom roku vyzbierali vo Vranove nad Topľou 7125 ton zmiešaného komunálneho odpadu, čo je o 35 ton viac ako v roku 2015. Zároveň vytriedili aj 337 ton papiera, skla a plastov, čo je o 32 ton viac ako v roku 2015.
viac
30.11.2020
Košeca odpreprezentuje projekt odpadového hospodárstva na medzinárodnom fóre
Inovatívny projekt odpadového hospodárstva v obci Košeca v Ilavskom okrese bude jedným zo šiestich projektov, ktoré budú Slovensko reprezentovať v medzinárodnom finále súťaže Za inovácie v politike.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %