Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
24.10.2018 11:44

Deň otvorených dverí na UMB


Pozvánka - plagát


Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici pozýva záujemkyne a záujemcov o vysokoškolské štúdium na Deň otvorených dverí v stredu 7. novembra 2018. Brány všetkých šiestich fakúlt sa otvoria už o 9.00 hod.


Okrem jednotlivých prezentácií ponúkaných študijných odborov na akademický rok 2019/2020 budú k nahliadnutiu aj priestory, v ktorých prebieha výučba, jednotlivé katedry a niektoré internáty. Bude možné zakúpiť si literatúru na prijímacie skúšky a dozvedieť sa, aké je uplatnenie absolventov UMB na trhu práce.

V rámci sprievodného programu ku Dňu otvorených dverí sú pre všetkých účastníkov pripravené zaujímavé prednášky a rôzne podujatia. Na Ekonomickej fakulte UMB si budú môcť pozrieť prebiehajúci vyučovací proces, na Filozofickej fakulte UMB si zacvičiť na tréningových pomôckach, ktoré používajú profesionálni športovci kanadsko-americkej Národnej hokejovej ligy (NHL) či špičkoví futbalisti, alebo sa môžu stretnúť s bývalým diplomatom pôsobiacim v Ríme, Paríži a Bruseli, ale aj prekladateľom diel Umberta Eca do slovenčiny Stanislavom Vallom, ktorýsa príde podeliť o svoje osobné spomienky. Na Fakulte politických vied a medzinárodných vzťahov UMB budú mať študenti príležitosť vypracovať simulačný test na prijímacie pohovory. Na Fakulte prírodných vied UMB sa budú môcť dotknúť meteoritu či naprogramovať si robota, urobiť si zopár pokusov z fyziky a chémie, lietať bez pilota alebo si vypočuť matematickú prednášku o nekonečne. Záujemkyne a záujemcovia o štúdium na Pedagogickej fakulteUMB si okrem iného budú môcť pozrieť aj priestory študentského domova a zúčastniť sa hudobných a výtvarných workshopov. Právnická fakulta UMB bude mať takisto pripravený bohatý program.

Vítaní sú študenti aj ich rodičia a pedagógovia, ktorí sa môžu na vlastné oči presvedčiť, ako sa študuje na Univerzite Mateja Bela v Banskej Bystrici.

Kompletný program Dňa otvorených dverí je uverejnený na internetových stránkach univerzity: www.umb.sk

Autor: (ts-Ing. Dana Straková Vedúca referátu marketingovej komunikácie UMB)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.04.2018
25. rokov Metodického centra UMB pre Slovákov žijúcich v zahraničí
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Vás pozýva na podujatie Korene a krídla, slávnostné zhromaždenie pri príležitosti osláv 25. výročia Metodického centra UMB pre Slovákov žijúcich v zahraničí.
viac
08.08.2018
V Banskej Bystrici zaznejú myšlienky hodné šírenia
Banská Bystrica zažije úžasnú atmosféru, ktorá so sebou nesie podnadpis „myšlienky hodné šírenia“. V poradí už druhý ročník univerzitného TEDx bude v septembri hostiť Ekonomická fakulta Univerzity Mateja Bela.
viac
20.09.2018
Podpis dokumentu Magna Charta Universitatum
Do veľkej rodiny svetových univerzít, ktoré sa rozhodli spoločne ochraňovať hodnoty zakotvené v dokumente Magna Charta Universitatum, pribudla 18. septembra 2018 aj Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici.
viac
10.05.2021
ZMOS dáva do pozornosti diskusiu o reforme stavebného práva
Združenie miest a obcí Slovenska dáva do pozornosti verejnú odbornú diskusiu s názvom: Reforma stavebného práva, koniec alebo začiatok krízy?
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %