Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
29.09.2018 02:30

Piaty ročník Dňa otvorených dverí Trenčianskeho samosprávneho kraja


Ilustračný výrez pozvánky.


Stalo sa už peknou tradíciou, že v prvom októbrovom týždni Trenčianska župa na jeden deň umožní verejnosti nahliadnuť nielen do svojich priestorov, ale aj kompetencií samosprávy, v rámci ktorých vykonáva a zabezpečuje svoju činnosť, a to atraktívnou a zaujímavou formou.


V tento deň nájdete pod jednou strechou prezentáciu činnosti škôl, centier sociálnych služieb, nemocníc či kultúrnych inštitúcií, ktoré župa zriaďuje.

V pondelok 1. októbra 2018 je v priestoroch budovy Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja v Trenčíne pripravený bohatý program, ktorý tematicky otvorí o 9.00h niekoľkonásobný majster Slovenska a majster Európy v cyklotriale Martin Behro so svojou adrenalínovou show. Po nej sa návštevníkom prihovorí hostiteľ dňa – predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška a župný úrad rozozvučia tóny v podaní Trombitášov Štefánikovcov. Počas slávnostného otvorenia sa tiež môžete tešiť na narodeninovú tortu, ktorú pripravila SOŠ obchodu a služieb z Púchova a svoju výhru – horský bicykel si prevezme víťaz súťaže o nový názov Vážskej cyklotrasy.

 V kongresovej sále župného úradu bude od 10.00 h zaostrené na cyklistiku. Novinky v Trenčianskom kraji i župnú cyklistickú infraštruktúru predstavia na slovo vzatí odborníci. Tak ako po minulé roky, aj tentokrát počas nášho otvoreného dňa dostane priestor environmentálne ladený projekt Zelená župa a grantový systém Zelené oči. Verejnosť tiež zoznámime s plánovaným dielom Regionálnej stredoškolskej hokejovej akadémie, ktoré vznikne v spolupráci so Slovenským zväzom ľadového hokeja a venovať sa budeme aj aktuálnemu Európskemu roku kultúrneho dedičstva.

 O tom, že aj recyklovateľná móda dokáže byť štýlová, presvedčia návštevníkov študenti Strednej umeleckej školy z Trenčína počas svojej módnej prehliadky vo vstupnej hale o 11.00 h. Čerešničkou na torte jubilejného 5. ročníka DOD TSK 2018 je vystúpenie Superstaristu Jakuba Pružinského o 13.00 h vo vestibule župného úradu, ktoré bude spojené s autogramiádou. Toto a mnoho ďalšieho nájdete v pondelok 1. októbra 2018 v čase od 9.00 h do 16.00 h v sídle Úradu TSK v Trenčíne. Kompletný program je súčasťou pozvánky. Budeme preto radi, ak prijmete pozvanie a tento deň strávite spolu s nami.

Viac informácií: lenka.kukuckova@tsk.sk

Autor: Mgr. Lenka Kukučková, odd. komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu TSK


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.01.2019
Šesť župných škôl pozýva do svojich priestorov
V tomto týždni môžu žiaci základných škôl, ich rodičia, pedagogickí poradcovia ako aj verejnosť navštíviť viaceré stredné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja v rámci ich Dní otvorených dverí. Cieľom je bližšie spoznať priestory škôl a najmä ich vzdelávaciu ponuku.
viac
28.09.2019
Šiesty ročník Dňa otvorených dverí Trenčianskeho samosprávneho kraja
Šiesty ročník Dňa otvorených dverí Trenčianskeho samosprávneho krajas prívlastkom legendárny, sa uskutoční v utorok 1. októbra 2019, kedy sa už po šiestykrát otvoria brány župného úradu v Trenčíne širokej verejnosti.
viac
02.10.2019
Trnavská župa otvorí svoj úrad pre verejnosť
Trnavský samosprávny kraj pripravil pre verejnosť deň otvorených dverí (DOD). Po mimoriadne úspešnom minuloročnom, historicky prvom, DOD župa pripravila bohatý program dospelých a deti. DOD sa uskutoční 5. októbra 2019 o 9.00-14.00 hod. na Úrade TTSK v Trnave.
viac
17.10.2019
Deň otvorených dverí samosprávy upriami pozornosť na triedenie odpadu
Handlovská samospráva opäť otvorí svoje dvere verejnosti. Na 16. ročníku podujatia dnes (17. 10.) upriami pozornosť na ochranu životného prostredia a zvýšenie podielu triedenia odpadu. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %