Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
22.01.2019 04:23

Šesť župných škôl pozýva do svojich priestorov


Historická budova bratislavskej Strednej priemyselnej školy strojníckej na Fajnorovom nábreží 5. Snímka zdroj: zoznamskol.eu


V tomto týždni môžu žiaci základných škôl, ich rodičia, pedagogickí poradcovia ako aj verejnosť navštíviť viaceré stredné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja v rámci ich Dní otvorených dverí. Cieľom je bližšie spoznať priestory škôl a najmä ich vzdelávaciu ponuku.


„Považujem za veľkú výhodu si ísť pozrieť školu, kde by chcel žiak študovať, alebo kam by chcel jednoducho ísť. Samozrejme, župa spustila aj webstránku www.strednapremna.sk a vydala brožúru, kde sú na jednom mieste všetky stredné župné škkoly. Ale ten kontakt a osobný zážitok dá asi najviac,“ povedal predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

V stredu 23.1.2019 otvorí svoje brány od 9:00 do 17:00 hodiny Stredná odborná škola technická na Vranovskej 4 v Bratislave. Návštevníkov čaká prezentácia školy, učebných a študijných odborov, konzultácie s výchovným poradcom, majstrami odbornej výchovy, ukážky žiackych prác na obrábacích strojoch, ukážky programovania CNC strojov, ukážky žiackych prác v oblasti zlatníctva. Chýbať nebudú ani informácie týkajúce sa mimoškolskej činnosti, aktivít školy, či súťaží a projektov.

 Stredná odborná škola Chemická vo Vlčom hrdle 50 v Bratislava organizuje svoj 3. Deň otvorených dverí vo štvrtok 24. januára 2019 od 09:00 do 14:30 hodiny. Počas dňa si pre návštevníkov škola aj žiaci pripravili zaujímavé chvíle pri pokusoch v chemických laboratóriách a odborných učebniach. Tí sa dozvedia aj niečo viac o štúdiu, prijímacích skúškach a ďalších aktivitách školy. 

Kvalitné štúdium a dobrú perspektívu bude vo štvrtok 24. 1. 2019 prezentovať Spojená škola na Tokajíckej 24 v Bratislave. Od 9:00 do 16:00 hodiny budú k dispozícii priestory školy, učebne, ale najmä pedagógovia a žiaci, ktorí radi odpovedia na zvedavé otázky. Dozviete sa viac o odevnom designe, stylingu a marketingu, tvorbe nábytku a interiéru, konzervátorstve a reštaurátorstve drevorezieb, designe interiéru, reklamnej tvorbe a ďalších. Pripravené sú tvorivé dielne jednotlivých odborov, módna show, kultúrny program, výstava prác žiakov, videoprojekcia o živote školy.  

V piatok 25. 1. 2019 otvoria svoje brány dve župné školy. Žiaci 5. ročníka základnej školy, ktorí majú radi tanec a uchádzajú sa o štúdium tanca, môžu zavítať do priestorov Tanečného konzervatória Evy Jaczovej, na Gorazdovej 20 v Bratislave. Od 14:00 do 18:00 hodiny sa tak prenesú do života tejto školy, spoznajú jej priestory, tanečnú sálu, dozvedia sa podrobnosti o štúdiu, úspechoch žiakov  aj školy, zistia viac o medzinárodných projektoch a aktivitách.

V piatok 25. 1. 2019 organizuje Deň otvorených dverí aj Základná škola a Gymnázium s vyučovacím jazykom maďarským na Dunajskej 13 v Bratislave.  Budúcim školákom a ich rodičom odprezentuje možnosti štúdia, od 9:30 do 12:30 hodiny (podľa záujmu návštevníkov aj dlhšie) budú k dispozícii učitelia, žiaci a stretnúť sa bude možné aj s vedením školy. Pripravená je prehliadka priestorov školy, ukážkové hodiny a interaktívny kvíz pre záujemcov o štúdium “Milujem ťa, Dunajská”.

V sobotu 26. 1. 2019 sa bude možné oboznámiť s priestormi modernej technickej bratislavskej Strednej priemyselnej školy strojníckej sídliacej v historickej budove na Fajnorovom nábreží 5. Deň otvorených dverí bude od 10:00 do16:00 hodiny. Už v piatok,  25. januára 2019, presne na 115-te výročie prvých polročných skúšok, sa   o 10.00 hod. v aule školy začne seminár s absolventmi školy "Zručnosti a vedomosti absolventa „Fajnorky“ včera, dnes a zajtra". Na túto akciu sú pozvaní absolventi úspešní v študovanom odbore a hlavné slovo budú mať „Fajnoráci“. Potom v sobotu, 26. 1. 2019 nasleduje v histórii školy prvý "Sobotný deň otvorených dverí - Stretnutie generácií pre budúcnosť", ktorý sa uskutoční v deň prvých absolventských skúšok školy v roku 1904 a bude venovaný nielen verejnosti, ale najmä žiakom, učiteľom a absolventom školy.

Autor: (ts-BSK-Lucia Forman)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.11.2018
Nové strechy v Senci
Župná Stredná odborná škola automobilová a podnikania na Kysuckej 14 v Senci dostala nový vrchný šat. Koncom októbra bola ukončená oprava striech na jej troch objektoch v celkovej hodnote takmer 140 tisíc eur.
viac
08.01.2019
BSK: Dni otvorených dverí pokračujú
Po novom roku a skončení zimných prázdnin žiaci opäť zasadli do školských lavíc. Zároveň pokračuje séria dní otvorených dverí.
viac
02.10.2019
Trnavská župa otvorí svoj úrad pre verejnosť
Trnavský samosprávny kraj pripravil pre verejnosť deň otvorených dverí (DOD). Po mimoriadne úspešnom minuloročnom, historicky prvom, DOD župa pripravila bohatý program dospelých a deti. DOD sa uskutoční 5. októbra 2019 o 9.00-14.00 hod. na Úrade TTSK v Trnave.
viac
13.11.2019
Do konca novembra sa predstaví 21 župných škôl
Rozhodnúť sa správne vybrať si správnu školu je to najťažšie. Preto Bratislavský samosprávny kraj otvára svoje školy verejnosti. Deviataci, ich rodičia, výchovní poradcovia sa môžu počas Dní otvorených dverí priamo na školách zoznámiť s prostredím, odbormi či zameraním.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %