Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
13.06.2018 11:36

Človeče, nehnevaj sa – Zvolen, zahraj sa


Ilustračný výrez plagátu - pozvánka


Občianske združenie Prístav nádeje so sídlom vo Zvolene, opäť prichádza s ďalším projektom. Tentokrát so spoločenskom hrou „Človeče, nehnevaj sa“, prostredníctvom ktorej sa spolu s Mestom Zvolen pokúsi o zápis do Slovenskej knihy rekordov v počte ľudí hrajúcich živé i stolné Človeče.


Podujatie sa uskutoční v rámci Zvolenského korza, v nedeľu 17. júna 2018 na Námestí SNP vo Zvolene. „Herné pole je prispôsobené aj pre osoby na invalidnom vozíku. Trochu si pri hre precvičíme jemnú motoriku - hádzanie kocky, pohybovanie figúrkami, percepciu – sledovanie políčok, matematiku – spočítavanie. Primárnym cieľom je však rozvoj prežívania, motivácie, socializácie, vybudovanie partnerstva so zreteľom rozširovania princípov zodpovednosti a s rozvojom integrácie osôb so zdravotným znevýhodnením do spoločnosti,“ konštatuje riaditeľka združenia Prístav nádeje, Marcela Václavková Konrádová.

Prvýkrát sme si túto hru vyskúšali v komornejšom prostredí pred troma rokmi. Teraz však nadišiel čas posunúť sa a zapojiť všetkých Zvolenčanov. „Vychádzame z toho, že hra dáva životu zmysel, lieči človeka z chorôb modernej civilizácie, je to spôsob sebarealizácie, je najväčšou hodnotou pre každého jednotlivca i pre spoločnosť. Preto v tomto zmysle možno povedať, že hra je univerzálnym modelom pre deti, dospelých, pre deti nadané, problémové i tie so zdravotným postihnutím,“ hovorí ďalej Václavková Konrádová.

Nebude chýbať ani bohatý kultúrny program Zvolenského korza, súťaže a výhry pre účastníkov. Hra „Človeče, nehnevaj sa“ bude prebiehať na 10 herných stoloch, súčasťou bude aj živé Človeče. Prihlásiť sa môžete už dnes prostredníctvom registračného formulára na stránke www.PosunSa.sk, a stať sa tak súčasťou slovenského rekordu v Meste Zvolen“ dopĺňa Václavková Konrádová.

 Podujatie sa koná vďaka podpore Zvolenského kultúrneho centra a Mesta Zvolen. „Aj preto veríme, že podujatie bude ideálnym priestorom na prekonávanie predsudkov, miestom spájania, zábavy a medzigeneračného súžitia“, uzatvára Václavková Konrádová.

 Viac na www.pristav-nadeje.eu alebo www.facebook.sk/pristavnadeje

Autor: Zdroj: Prístav nádeje, o.z.


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.12.2016
Košičania sa pokúsia prekonať rekord v nonstop 24 hodinovom korčuľovaní
Už len pár dní si mesto Košice bude užívať titul Najlepšie Európske mesto športu 2016. Posledným veľkým podujatím bude pokus o prekonanie Guinessovho rekordu v nonstop 24 hodinovom korčuľovaní. Štartuje sa 28. decembra o 16. hod. v Športovo-zábavnom areáli na Alejovej ulici.
viac
13.06.2018
Joga ľudí spája – pokúsia sa o rekord priamo na námestí
Vo Zvolene sa bude cvičiť joga priamo na námestí. 108 pozdravov Slnka je oslavou Medzinárodného dňa jogy.
viac
16.05.2023
Vo Zvolene chcú vytvoriť najpočetnejšiu živú reťaz, kopírujúcu mestské hradby
Živú reťaz, ktorá by mala kopírovať pôvodné hradby Zvolena, pripravuje tamojší magistrát na piatok 26. mája. Zvolenčania by tak chceli prekonať slovenský rekord o najpočetnejšiu živú reťaz okolo mestských hradieb. Uviedla to hovorkyňa Mestského úradu vo Zvolene Ľubomíra Honíšková.
viac
07.08.2023
Na mestských hodoch sa bude pripravovať rekordná omeleta
Mestský piknik, kultúrny program aj pokus o rekordnú omeletu budú súčasťou tohtoročných hodov v Topoľčanoch. Ako uviedla radnica, konať sa budú od 11. do 13. augusta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %