Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
07.08.2023 02:25

Na mestských hodoch sa bude pripravovať rekordná omeleta


Ilustračná snímka: (tasr).


Mestský piknik, kultúrny program aj pokus o rekordnú omeletu budú súčasťou tohtoročných hodov v Topoľčanoch. Ako uviedla radnica, konať sa budú od 11. do 13. augusta.


Kultúrny program na Námestí M. R. Štefánika otvoria v piatok 11. augusta viaceré koncerty. V sobotu 12. augusta už bude na návštevníkov čakať Stôl štedrého Žochára. "Ide o mestský piknik pri slávnostne prestretých stoloch s hudbou a sprievodným programom. Vznikol ako oslava spolupatričnosti medzi Topoľčancami. Aj tento rok bude otvorený pre všetkých," uviedla primátorka Topoľčian Alexandra Gieciová.

V rovnaký deň budú na nádvorí radnice prebiehať divadelné predstavenia pre deti. Pripravené sú aj koncerty a ďalšie vystúpenia. "Zlatým klincom programu bude príprava rekordnej omelety. Tú sa v Topoľčanoch podarilo pripraviť už v roku 2021, keď sme si na hodoch spoločne vychutnali omeletu z 1020 vajíčok. Medzičasom tento rekord prekonalo o dve vajcia občianske združenie zo Žiliny. V sobotu 12. augusta o 18.30 h sa však opäť pokúsime o odvetu," pripomenul mestský úrad. Ako dodal, Topoľčianske hody doplní v nedeľu 13. augusta aj slávnostná svätá omša a popoludňajšie koncerty.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.08.2021
Mesto Topoľčany sa počas hodov pokúsi prekonať svetový rekord
V piatok (13. 8.) sa začne v Topoľčanoch 27. ročník Topoľčianskych hodov.
viac
18.08.2021
Na netradičných hodoch v Topoľčanoch padol slovenský rekord
Už 27. ročník Topoľčianskych hodov bol v mnohom iný ako tie predchádzajúce. O prípravu programu sa postarala Mediálna a kultúrna spoločnosť Topoľčany a mesto Topoľčany.
viac
12.08.2022
Na mestských hodoch kuchári skúsia upiecť najväčšiu lokšu na svete
Na mestských hodoch v Topoľčanoch sa kuchári pokúsia o slovenský i svetový rekord. V rámci podujatia Stôl štedrého žochára budú v sobotu 13. augusta pripravovať najväčšiu lokšu na svete.
viac
16.05.2023
Vo Zvolene chcú vytvoriť najpočetnejšiu živú reťaz, kopírujúcu mestské hradby
Živú reťaz, ktorá by mala kopírovať pôvodné hradby Zvolena, pripravuje tamojší magistrát na piatok 26. mája. Zvolenčania by tak chceli prekonať slovenský rekord o najpočetnejšiu živú reťaz okolo mestských hradieb. Uviedla to hovorkyňa Mestského úradu vo Zvolene Ľubomíra Honíšková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %