Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
18.08.2021 01:40

Na netradičných hodoch v Topoľčanoch padol slovenský rekord


Snímka zdroj: (MsÚ).


Už 27. ročník Topoľčianskych hodov bol v mnohom iný ako tie predchádzajúce. O prípravu programu sa postarala Mediálna a kultúrna spoločnosť Topoľčany a mesto Topoľčany.


Rekordná omeleta

Kultúrny program začal už v piatok vystúpením lokálnych kapiel. V sobotu od 16:00 sa na spoločenskom podujatí Stôl štedrého Žochára podarilo vytvoriť slovenský rekord v príprave vajíčkovej omelety. Na jej prípravu bolo použitých 1020 vajec a pripravená bola na panvici širokej 1,61 m, ktorú špeciálne na tento účel vyrobili v topoľčianskom Decodome.

Nad celým procesom dohliadal komisár slovenských rekordov Jozef Nemec, ktorý omeletu ochutnal ako prvý. „Vajíčka sú prepočítané a môžem skonštatovať, že pri príprave nevznikli žiadne straty. Podarilo sa nám teda prekonať rekord zo Žiliny z roku 2016, kde omeletu pripravili zo 718 vajec,” doplnil Nemec.

Primátorka mesta Topoľčany Alexandra Gieciová omeletu tiež pochválila. „Mám radosť nielen z nášho nového rekordu, ale aj z charitatívnej zbierky, ktorá toto podujatie sprevádzala a dokázala skutočnú štedrosť. Spolu sa pre Nadáciu mesta Topoľčany podarilo vyzbierať 788,91 €, ktoré poputujú rodine z Topoľčian na kúpu kočíka pre ich zdravotne postihnutú dcéru,” uviedla primátorka. Udialo sa tak aj vďaka partnerom hodov, ktorí poskytli občerstvenie. Boli medzi nimi spoločnosti HYZA a.s., Vineria Topoľčany, Bis&Co, Pekáreň Tina, Kebab King a na príprave pokrmov sa podieľala aj ZŠ Tribečská Topoľčany.

Hody v parku

Kultúrny program hodov sa odohrával neštandardne na dvoch miestach: Okrem Námestia M. R. Štefánika sa podstatná časť hudobného programu uskutočnila v Parku športovcov. „Park sa ukázal ako skvelé miesto na organizáciu tohto typu podujatí. Má veľkorysú rozlohu a výbornú klímu vďaka zeleni. Hody v parku mali jedinečnú, takmer festivalovú atmosféru,” povedal Miroslav Bakura, riaditeľ Mediálnej a kultúrnej spoločnosti. „Hody prebehli bez problémov a incidentov, za čo patrí poďakovanie nielen mestu, polícii a ľuďom z organizačného tímu, ale aj návštevníkom,” dodal Bakura.

Headlinermi hodov boli kapely Heľenine oči a legendárna Tublatanka, ktorá sa v Topoľčanoch predstavila po 23 rokoch. Príjemným prekvapením bola formácia Taste of Brass, ktorá sa so svojou orchestrálnou adaptáciou hudby 60-tych a 70-tych rokov postarala o vynikajúcu atmosféru. Organizátori veria, že sa ju podarí zopakovať aj v budúcom ročníku.

Autor: (Lenka SAVAROVÁ, hovorkyňa mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.07.2021
Podroháčske slávnosti sa uskutočnia v auguste s obmedzeným programom
Podroháčske folklórne slávnosti sa uskutočnia v auguste v priestoroch Múzea oravskej dediny Zuberec s obmedzeným programom. Po minuloročnej prestávke sa usporiadatelia rozhodli tento rok festival pripraviť v rozsahu, ktorý umožňuje súčasná epidemická situácia.
viac
11.08.2021
Mesto Topoľčany sa počas hodov pokúsi prekonať svetový rekord
V piatok (13. 8.) sa začne v Topoľčanoch 27. ročník Topoľčianskych hodov.
viac
13.08.2021
Zemplínske slávnosti, folklórny festival spevu a tanca
Zemplínske slávnosti sú už vyše šesťdesiat rokov neodmysliteľne späté s letom v Michalovciach. V roku 2019 sme ich 60. výročie oslávili veľkolepým trojdňovým programom netušiac, že na 61. ročník si budeme musieť počkať viac než jeden rok.
viac
07.08.2023
Na mestských hodoch sa bude pripravovať rekordná omeleta
Mestský piknik, kultúrny program aj pokus o rekordnú omeletu budú súčasťou tohtoročných hodov v Topoľčanoch. Ako uviedla radnica, konať sa budú od 11. do 13. augusta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %