Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
05.07.2017 11:51

Bedeker novinkou letnej turistickej sezóny v Poprade


Nový Bedeker mesta Poprad.


Návštevníci Popradu majú počas letnej turistickej sezóny k dispozícii premiérovo Bedeker mesta Poprad.


Podrobný 68 stranový sprievodca mestom, ktorý vydala Mestská informačná kancelária (MIK) Poprad, ponúka návštevníkom nielen tie najdôležitejšie údaje o Poprade, kalendár najzaujímavejších podujatí, ale aj tipy na výlety či dôležité kontakty. „Bedeker sme vydali v náklade 20 tisíc kusov. Sprievodca má na úvod dve jazykové mutácie – v slovenskom a v anglickom jazyku, postupne budeme chcieť pridávať aj ďalšie jazyky,“ uviedla riaditeľka MIK Lucia Pitoňáková.

Zaujímavou novinkou z dielne MIK sú aj špeciálne zľavové kupóny. „Návštevníci ich môžu získať v informačných centrách a od zmluvných partnerov projektu. Dvanásť kupónov ponúka zľavy na rôzne služby v rámci oddychu a objavovania nášho mesta,“ doplnila riaditeľka.

Ďalšou novinkou, ktorá poteší najmä milovníkov prírody, je podrobná mapa Kvetnice. Tá prehľadným spôsobom približuje jednotlivé náučné chodníky a zaujímavosti tejto nádhernej časti mesta. Mapu vydala MIK v spolupráci s Mestskými lesmi Poprad pri príležitosti 20. výročia založenia tejto organizácie.

„Každý rok sa snažíme pre návštevníkov mesta pripraviť rôzne novinky. Veríme, že aj vďaka nim bude tohtoročná letná turistická sezóna úspešná,“ uviedol primátor Popradu Jozef Švagerko.

MIK Poprad už tradične ponúka turistom okrem poskytovania informácií aj predaj doplnkového tovaru v podobe suvenírov – vrátane vlastnej produktovej rady Made in Poprad. Medzi obľúbené a vyhľadávané služby patria tiež prehliadky popradských kostolov so sprievodcom, požičiavanie šliapacích autíčok či najnovšie aj detských odrážadiel pre najmenších.

Mestská informačná kancelária(MIK) mesta Poprad , ktorá má svoje sídlo na Námestí sv. Egídia, aj tento rok predlžuje v letnej turistickej sezóne otváracie hodiny. V pondelok – piatok bude otvorená od 8. do 20. hodiny a cez víkendy od 15:00 do 19:30. Vysunuté pracovisko MIK – tzv. infopoint- je otvorené v priestoroch zákazníckeho centra na železničnej stanici Poprad- Tatry, kde pred touto sezónou pribudol nový elektronický informačný panel ponúkajúci prehľadný sumár informácií o meste, jeho zaujímavostiach i podujatiach. Ďalšie sezónne vysunuté pracovisko je zriadené priamo v Spišskej Sobote v pokladni Podtatranského múzea.  Oba infopointy sú otvorené 7 dní v týždni.

Osvedčený turistický vláčik bude premávať počas letnej turistickej sezóny na trase Námestie sv. Egídia > Aquacity > Spišská Sobota a späť. Novinkou je, že vláčik bude zachádzať k Tatranskej galérii. Vláčik bude premávať v hodinových intervaloch denne okrem stredy v čase od 10. do 13. a od 15. do 18. hodiny. Vláčik nebude premávať 7.- 9. júla a 28. augusta.

Turisti budú môcť spoznávať Poprad nielen z vláčika, ale aj z poschodového autobusu - doubledeckera - na linke č. 8 OBJAV/DISCOVER POPRAD premávajúceho medzi autobusovou stanicou, Veľkou, Spišskou Sobotu a centrom mesta. S pomocou audiosprievodcu v slovenskom a anglickom jazyku budú môcť cestujúci lepšie spoznať minulosť i súčasnosť Popradu. Autobus, premáva počas sezóny (do 31. 8.) v pondelok, v stredu a v piatok o 10. a o 16. hodine, v sobotu a v nedeľu o 14. hodine.

 

Autor: (MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.09.2020
Letný vlak Záhoráčik prepravil túto sezónu takmer 6000 cestujúcich
Náučný chodník Plavecký kras, výhľad na panorámu Malých Karpát, či Plavecký hrad. To je len malý výber z atrakcií, ktoré mohli vidieť návštevníci Záhoria ak cestou za krásami tohto regiónu využili Letný vlak Záhoráčik.
viac
29.06.2021
Prázdninové potulky s kronikárom
Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Šariš sa rozhodla v letnej turistickej sezóne 2021 priniesť návštevníkom Prešova obľúbenú aktivitu zameranú na tzv. “Living History”.
viac
13.07.2021
MŽP a ŠOP zapracovalo do Turistického semafora celodennú aktualizáciu údajov
Envirorezort a Štátna ochrana prírody (ŠOP) SR budú po chybe v Turistickom semafore v úzkom spojení so strážou a chatármi v turistických lokalitách. Odporúčania o návštevnosti tak budú stále aktuálne.
viac
15.07.2021
Vláčik Korýtko v prevádzke
Obľúbená atrakcia v Ružomberku, historický vláčik Korýtko, zažíva už svoju štvrtú sezónu. Vlak s vozňom pre bicykle a kočíky premáva počas všetkých prázdninových víkendov na trojkilometrovom úseku zrekonštruovanej železnice.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %