Nedeľa 19.05.2024
Dnes má meniny 
Gertrúda
°C
12.11.2018 09:35

Bazén Šťuka je po vynovení opäť otvorený


Ilustračná snímka


Dobrá správa pre plavcov - Prešovčania môžu od soboty 10. 11. opäť využívať školský bazén Šťuka pri Základnej škole Mirka Nešpora.


Práce na odstraňovaní havarijného stavu školského bazéna Šťuka sú dokončené i skolaudované a bazén môže od zajtrajška opäť slúžiť plavcom. Tí sa už môžu tešiť na vynovené šatne a výkonnejšiu vzduchotechniku.

Výmenou hydroizolácie v sprchách a šatniach bolo odstránené aj zatekanie do suterénu,  priestory majú nové podlahy, v ženskej šatni sú aj nové okná. Novinkou v šatniach a sprchách sú podhľady s vývodmi opätovne sfunkčnenej vzduchotechniky a s novými svietidlami so senzormi pohybu.

Práce sa týkali aj suterénnych technologických miestností, kde projekt riešil opravu železobetónových prefabrikátov, kde bola obnažená nosná výstuž. Pripravil sa tiež kryt vyrovnávajúcej nádrže a a cielené odsávanie vzduchu z priestoru, kde je v pritekajúcej vode vysoká koncentrácia chlóru. Pre odsávanie chlóru z technologickej miestnosti sa vybudovalo zvlášť nové odsávacie potrubie, ktoré bolo vyvedené nad strechu budovy.

Práce v objeme 99 637 eur zrealizovala prešovská spoločnosť Lavender v dohodnutom termíne piatich mesiacov.

Rozpis otváracich hodín v bazéne Šťuka pre verejnosť nájdete:  TU

Autor: (ts-msu presov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.06.2019
Krajské múzeum v Prešove otvorí svoj depozitár pre verejnosť
Návštevníci múzeí vo všeobecnosti nemajú možnosť vidieť, čo sa odohráva v ich zákulisí, pretože depozitáre sú verejnosti spravidla neprístupné. Ich primárnym cieľom je bezpečné uloženie a ochrana zbierkových predmetov.
viac
01.07.2020
Na Štefánikovej a Hviezdoslavovej ulici položia protihlukový asfalt
Na prešovských cestách v centre mesta bude prvý raz použitá protihluková asfaltová zmes. Špeciálna asfaltová vrstva bude položená na vozovke v závere rekonštrukcie ulíc Hviezdoslavova a Štefánikova.
viac
10.12.2021
Sládkovičova ulica v Prešove je kompletne zrekonštruovaná
Mesto Prešov úspešne ukončilo rekonštrukciu Sládkovičovej ulice. V rámci stavebných prác bol kompletne vymenený asfalt na ceste a na chodníkoch pribudla nová dlažba.
viac
11.10.2023
Začína sa rekonštrukcia strechy a stropu na ZŠ Bajkalská v Prešove
Už v najbližších dňoch sa začne s prácami na rekonštrukcii strechy a stropu v pavilóne B na ZŠ Bajkalská, ktoré sú dlhodobo v nevyhovujúcom stave. Mesto Prešov dnes odovzdalo stavenisko zhotoviteľovi.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %