Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
31.05.2021 07:45

Barlatón napísal už siedmu kapitolu


Snímka z podujatia. Zdroj: (ZMOS).


Spolu 295 individuálnych účastníkov mal siedmy ročník charitatívneho podujatia Barlatón. Rovnako ako vlani sa uskutočnil vo virtuálnej forme.


Od začiatku mája do polnoci 29. mája 2021 tak bola možnosť individuálne sa zapojiť do jednej z kategórií: beh, cyklistika, hanbike-vozík alebo nordic walking. Minimálny účastnícky poplatok bol stanovený na 10 eur a výťažok z tohto ročníka pomôže Dorotke Kováčovej a Dominikovi Dobákovi. 

Symbolický štart Barlatónu sa v sobotu 29. mája 2021 uskutočnil v mestskej časti Liptovského Mikuláša Okoličné a jeho účastníci symbolicky prešli trať na Borovú Sihoť pri Liptovskom Hrádku. Podľa slov Jany Mrlianovej, správkyne Komunitnej nadácie Liptov, ktorá je hlavným organizátorom podujatia, sa v obciach Uhorská Ves a Podtureň zastavili pri rodinkách, ktorým pomohli. 

Na symbolickom štarte v Okoličnom sa zúčastnil aj predseda Združenia miest a obcí Slovenska a primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger. Vyslovil poďakovanie organizátorom za ich prácu. „Tiež ďakujem každému, kto sa do tohto ročníka Barlatónu zapojil a pomohol dobrej myšlienke. Je výborné, že ľudia okrem pomoci druhým urobia niečo pre svoje zdravie a športujú.“

Záštitu nad týmto ročníkom Barlatónu mala predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja Erika Jurinová, ktorá absolvovala celú trať. Zúčastnil sa aj prednosta Okresného úradu v Liptovskom Mikuláši Jozef Repaský. 

Ako uvádza Komunitná nadácia Liptov na svojej internetovej stránke, Barlatón vznikol ako nevinná stávka dvoch hendikepovaných Liptákov v roku 2010. Ivan Šobáň a Dalibor Novotný vtedy na barlách prešli približne 10 kilometrovú trasu z Liptovského Hrádku do Liptovského Mikuláša. Dnes sú obaja hendikepovaní športovci, aj vďaka iniciatíve a projektom Komunitnej nadácie Liptov, vybavení profi strojmi, na ktorých podávajú skutočne neskutočné športové výkony.

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.06.2016
Pozvánka na Tréning koordinátorov komunít priateľských deťom a mladým ľuďom
Nadácia pre deti Slovenska na základe zisťovania potrieb detí a mladých ľudí naštartovala program Komunita priateľská deťom a mladým ľuďom.
viac
03.12.2017
Kúpou obrazu podporíte hendikepovaných ľudí a ľudí v tiesni
Mesto Žilina v spolupráci s Aukčnou spoločnosťou Darte pripravilo výnimočnú Vianočnú benefičnú aukciu výtvarného umenia s výťažkom pre ťažko skúšané mamičky a deti žijúce v žilinskom zariadení LÚČ. Aukcia sa uskutoční pod patronátom primátora mesta Žilina Igora Chomu.
viac
26.05.2021
Káčer na bicykli tentoraz spojí charitu s propagáciou krás Slovenska
Nadácia TA3 v týchto týždňoch intenzívne pripravuje – vlastne už finalizuje – svoje tradičné charitatívne podujatie Káčer na bicykli.
viac
30.08.2021
Charitatívna cyklojazda Parasport24 tour pomôže tento rok v Trenčianskom kraji
Niekoľko tisíc eur odovzdá aj v tomto roku občianske združenie Parasport24, ľuďom v núdzi v rámci cyklistického podujatia Parasport24 tour.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %