Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
16.11.2016 01:40

Banská Bystrica hovorí stop malým vodným elektrárňam


Výjazdová komisia.


Problematika malých vodných elektrární (MVE) na rieke Hron rezonuje v Banskej Bystrici dlhodobo. Dotýka sa nehnuteľností, majetku obyvateľov i kvality životného prostredia.


Vedenie mesta a poslanci mestského zastupiteľstva deklarovali svoj negatívny postoj k ich výstavbe už niekoľkokrát. Spoločnými silami hľadajú všetky účinné spôsoby, aby bolo možné vzniku týchto konfliktných stavieb predchádzať. Potvrdili to aj na výjazde 27. októbra v mestskej časti Šalková za účasti ministra životného prostredia L. Sólymosa.

Členovia Komisie MsZ pre rozvoj mestských častí absolvovali pracovné stretnutie na tému MVE ešte začiatkom marca. Výjazdová komisia navštívila dotknuté miesta, na ktorých boli takéto investičné zámery povolené, ale aj lokality, kde sa ich výstavba plánuje.

Čítajte v Obecných novinách č. 45-46/2016 na str. 12.

 

Autor: Dominika MOJŽIŠOVÁ, kancelária primátora mesta Banská Bystrica


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.06.2016
Krupina nevie zastaviť výstavbu betonárne
Takmer 250 obyvateľov Krupiny sa v máji podpísalo pod petíciu proti výstavbe betonárne v areáli bývalého podniku Osivo na Ulici Osloboditeľov.
viac
12.12.2016
Banská Bystrica sa chystá vytvoriť prvý inštitucionálny plán mobility v SR
Mesto pod Urpínom bude mať prvenstvo v oblasti udržateľnej mobility v rámci Slovenska. Spoločne s nadáciou Ekopolis a ďalšími európskymi partnermi realizuje projekt MOVECIT. Ten je podporený v rámci programu Interreg Central Europe a zameriava sa na tvorbu plánov mobility pre inštitúcie.
viac
29.09.2020
B. Bystrica sprísni postup voči ľuďom, ktorí neodstraňujú invázne rastliny
Oddelenie životného prostredia banskobystrického magistrátu sa po stretnutí na tému inváznych rastlín rozhodlo, že pristúpi k zvýšeniu opatrení proti šíreniu inváznych rastlín.
viac
24.03.2023
Výstavba cyklomosta ide podľa plánu, mesto ušetrí peniaze z rozpočtu
Práce na cyklolávke v banskobystrickej časti Radvaň pokračujú podľa plánu a samospráva dokonca nebude musieť na jej výstavbu použiť peniaze z mestského rozpočtu. Informoval o tom na sociálnej sieti banskobystrický primátor Ján Nosko.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %