Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
18.01.2019 09:30

Začal sa rok plný športu – Michalovce sú Európskym mestom športu


Michalovce - Sme Európske mesto športu 2019


Záver uplynulého roka bol pre naše mesto výrazným medzníkom. Po vizitácii komisárov ACES Europe, organizácii, ktorá pracuje pri Európskej únii v Bruseli, Michalovce získali titul Európske mesto športu 2019.


V decembri, primátor mesta Michalovce Viliam Zahorčák navštívil, na pozvanie európskych komisárov Brusel, kde prevzal vlajku EMŠ pre mesto Michalovce.

Oficiálne sa rok, v ktorom sme Európskym mestom športu, začal počas uplynulého víkendu. Vtedy sa totiž v Chemkostav Aréne uskutočnil Reprezentačný ples mesta Michalovce, ktorý bol tematicky venovaný tejto mimoriadnej udalosti. Hosťami plesu boli mnohí úspešní športovci či športové legendy. Za všetkých spomenieme bývalého česko-slovenského futbalistu Antonína Panenku, slovenského reprezentanta v hádzanej Richarda Štochla či bývalého českého a československého reprezentanta v ľadovom hokeji Jiřího Šlégra. Veríme, že aj ich návšteva v Michalovciach je predzvesťou skvelých športových zápolení a významných stretnutí.

Počas tohto roka sa môžete tešiť na mnoho tradičných športových podujatí, medzi ktoré jednoznačne patrí už 35. ročník podvihorlatského maratónu či 49. ročník medzinárodnej veľkej ceny v jude. Pripravuje sa Letný michalovský streetball aj Michalovská hodinovka. V tomto výnimočnom roku by sme radi obnovili aj viacero staro-nových športových podujatí. Jedným z nich je napríklad aj Michalovce cup - futbalový turnaj dorastencov so zahraničnou účasťou. Pripravujeme však aj úplne nové podujatia, na ktoré sa môžete tešiť, a o ktorých vás budeme včas informovať.

So zaujímavými športovými akciami začíname už počas najbližšieho víkendu. Na našom zimnom štadióne sa uskutoční Zápas hviezd. Na ľade sa stretnú najväčšie osobnosti St. Nicolaus 1. hokejovej ligy, hráči do 23 rokov a hostiteľský tím HK Dukla Ingema Michalovce.

Každé mužstvo bude mať k dispozícii 12 korčuliarov a 1 brankára. Tri celky si medzi sebou zmerajú sily vo formáte 4 na 4 v pätnásťminútových zápasoch pretkaných atraktívnymi súťažami zručností. Tešiť sa môžete aj na autogramiádu, kde sa budete môcť so svojimi obľúbenými hráčmi odfotiť či nechať si podpísať suvenír. Samotný Zápas hviezd so začiatkom o 17.00 hod bude mať už tradične dlhšie prestávky medzi jednotlivými súbojmi pre atraktívne súťaže zručností a program pre divákov. Počas celej akcie bude fanúšikov baviť moderátor Európy 2 Dennis Bartalský.

Tak čo poviete? Začíname dobre. A veríme, že taký bude celý rok 2019.

Športu zdar!

Autor: (ts-MsÚ Michalovce)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.05.2016
Banská Bystrica sa môže stať Európskym mestom športu 2017
Mesto pod Urpínom od zisku prestížneho titulu Európske mesto športu (EMŠ) 2017 delí už len krok.
viac
05.01.2017
Štafetu Európskeho mesta športu si od Košíc prevezme Banská Bystrica
Trojkráľovým behom 6. januára o 15.00 h sa Košice symbolicky rozlúčia s titulom Európske mesto športu 2016. V ten istý deň prevezme titul Banská Bystrica - Európske mesto športu 2017.
viac
08.11.2018
Máme titul Európske mesto športu 2019!
Mesto Michalovce získalo titul Európske mesto športu 2019, ako prvé okresné mesto na Slovensku. Našimi predchodcami boli krajské mestá Košice, Banská Bystrica a Nitra.
viac
01.02.2022
Pod Tatrami si prevzali vlajku Európskeho mesta športu 2022
V Kežmarku si v pondelok zástupcovia mesta slávnostne prevzali vlajku Európskeho mesta športu 2022 z rúk komisárky ACES Europe (Asociácia európskych miest športu pri Európskej únii) Andrey Junger. Kežmarok získal titul v kategórii do 25 000 obyvateľov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %