Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
12.10.2020 09:00

V Starom Meste pribudnú parkovacie miesta


Ilustračná snímka, zdroj: Bratislavské noviny


Staré Mesto pokračuje vo vyznačovaní rezidentských parkovacích miest, do konca roka by ich malo pribudnúť takmer tristoosemdesiat


 

 V bratislavskom Starom Meste do konca roka pribudne ďalších takmer 380 parkovacích miest určených výhradne pre obyvateľov s trvalým pobytom v tejto mestskej časti. Desať percent z novovytvorených parkovacích miest bude voľných – pre návštevy či remeselníkov.

Projekt je v súlade s celomestskou parkovacou politikou, s realizáciou značenia začnú Technické služby Starého Mesta už 7. októbra. 

Dokopy pribudne do staromestskej rezidentskej parkovacej zóny pätnásť ulíc. Ako prvé budú vyznačené ulice Myjavská a Javorinská (7. 10.), poslednou ulicou s novým rezidentským parkovaním pre Staromešťanov bude Partizánska (25. 11.) Regulované státie pribudne aj na uliciach Hummelova, Mošovského, Žiarska, Hlavatého, Lichardova, Bartoňova, Fándlyho, Krmanova, Bradlianska, Zrínskeho, Holubyho, Šulekova (horná časť).

V rezidentskej parkovacej zóne Starého Mesta je aktuálne k dispozícii 3 456 parkovacích miest, nedávno pribudli rezidentské parkovacie miesta na uliciach Vlčkova a Dohnalova.

Staré Mesto je zatiaľ jedinou mestskou časťou Bratislavy, v ktorej plnohodnotne funguje parkovacia politika. Rezidentské parkovanie bolo spustené v septembri 2010, teda pred desiatimi rokmi, v prvej fáze bolo vyznačené na tridsiatich uliciach. Po dokončení realizácie zóny Palisády bude už rezidentskými parkovacími miestami pokrytých viac ako stovka ulíc – čo je polovica staromestských komunikácií.

Autor: (ts-MÚ Bratislava-Staré Mesto)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.10.2020
V metropole využijú na oznamy o stave testovania kamery i aplikácie
Mestské časti hlavného mesta SR sú pripravené počas víkendového testovania periodicky informovať o aktuálnej situácii na jednotlivých odberných miestach. Využívať budú dostupné informačné kanály, vrátane miestneho rozhlasu i online kamerových záberov.
viac
28.11.2020
Materská škola na Beskydskej ulici má po štyroch rokoch bezpečné a moderné ihris
Zrenovovaný dvor škôlke v Bratislave-Starom Meste deťom slávnostne odovzdali zástupcovia mestskej časti a investora v piatok 27. novembra. Doteraz sa deti museli hrávať v parku na Račianskom mýte.
viac
15.12.2020
Odberové miesta na testovanie zriadili aj Vajnory a Vrakuňa
Odberové miesta pre testovanie na ochorenie COVID-19 spustili v Bratislave aj mestské časti Vrakuňa a Vajnory. Na oboch miestach sa testuje antigénovými testami. Samosprávy o tom informujú na svojich webových stránkach.
viac
08.07.2022
Zber kuchynského bioodpadu spustia onedlho aj v Novom Meste a Rači
So zberom kuchynského bioodpadu sa v Bratislave postupne v lete začne aj v mestských častiach Nové Mesto a Rača. V septembri a októbri bude nasledovať mestská časť Staré Mesto. Informovali o tom z bratislavskej mestskej firmy Odvoz a likvidácia odpadu (OLO).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %