Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
12.12.2019 04:05

Silvestrovské oslavy sú zrušené, aj peniaze z punču pôjdu do Prešova


Primátorský punč 2018 - Banská Bystrica. Ilustračná snímka, zdroj: Banska Bystrica


Výťažok z Primátorského punča, ktorá sa uskutoční na Námestí SNP v Banskej Bystrici, nepôjde v tomto roku pre zariadenia a organizácie poskytujúce sociálne služby, ako je už každoročne zvykom. Poputuje do Prešova, ľuďom na Mukačevskej ulici, ktorých postihlo minulý týždeň nešťastie.


Informovala o tom v stredu hovorkyňa banskobystrického primátora Dominika Mojžišová.       

Mesto pod Urpínom k tomu pripojí aj sumu určenú na organizáciu jedného z dvoch plánovaných ohňostrojov – silvestrovského a programu v posledný deň roka, ktoré zrušilo.

"Som rád, že pred Vianocami opäť spojíme sily a práve vďaka obyvateľom a návštevníkom sa nám podarí prispieť na dobrú vec. Verím, že na jednom z najkrajších námestí, tom našom, bude panovať výborná atmosféra. Mesto Banská Bystrica súcití s mestom Prešov, kde sa nedávno stala obrovská tragédia, a preto sme sa výťažok z Primátorského punču rozhodli venovať práve na pomoc ľuďom, ktorých postihlo nešťastie spojené s tragickým výbuchom," konštatoval primátor Ján Nosko.       

Vlani sa počas Primátorského punču podarilo vyzbierať 2230 eur a peniaze pomohli neziskovej organizácii Dom matky Terezy, ktorá vytvára dôstojné podmienky pre život zdravotne postihnutých ľudí a ich integráciu do spoločnosti.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.12.2017
Dobrá vec sa podarila
Tradičné charitatívne podujatie – Primátorský punč aj tento rok sprevádzala dobrá nálada, ľudová hudba, tanec i spev. Napriek mrazivému počasiu sa Banskobystričanom a návštevníkom mesta podarilo v utorok, 19. decembra vyzbierať sumu 2 524, 24 eur.
viac
28.12.2018
V mestách budú dva ohňostroje a pod Urpínom aj bezplatná MHD
Banskobystričania a Brezňania sa rozlúčia so starým rokom a privítajú nový hneď dvoma ohňostrojmi.
viac
20.11.2020
Mesto získalo ocenenie Senior Friendly
Mesto Nitra sa pripojilo k samosprávam, ktoré boli ocenené za pomoc a starostlivosť preukazovanú seniorom. Najvyššie ocenenie, ktorým je plaketa Senior Friendly, získali okrem Nitry aj mestá Banská Bystrica a Prešov.
viac
12.12.2023
Univerzitný punč s charitatívnym rozmerom
Dnes, 12. decembra, bude UMB v Banskej Bystrici súčasťou Banskobystrických Vianoc. Aj tieto Vianoce navaríme chutný Univerzitný punč, z pódia sa ozve spev a tanec v podaní Univerzitného FS Mladosť a v Evanjelickom kostole sa bude konať Adventný koncert Univerzitného speváckeho zboru Mladosť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %