Pondelok 20.05.2024
Dnes má meniny 
Bernard
°C
06.05.2019 09:25

Mesto začalo s revitalizáciou sídliska Vŕšok


Myjava, ilustračná snímka (TASR-Radovan Stoklasa)


Mesto Myjava začalo s revitalizáciou vnútrobloku na sídlisku Vŕšok. Revitalizácia sa uskutočňuje v rámci programu Integrovaný regionálny operačný program a poskytovateľom finančných prostriedkov je Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. Informoval o tom hovorca mesta Myjava Marek Hrin.


"Cieľom projektu, ktorý pripravilo oddelenie regionálneho rozvoja mesta, je zlepšiť životné podmienky obyvateľov sídliska so zameraním na environmentálnu štruktúru územia. Hlavné aktivity projektu sú rozdelené do dvoch častí," uviedol hovorca mesta.       

Predmetom projektu je rekonštrukcia chodníkov a spevnených plôch v celkovej výmere 6106 metrov štvorcových chodníkov a 1792 metrov štvorcových spevnených plôch. V projekte sa počíta s osadením mestského mobiliáru ako lavičiek, stolov a odpadkových košov. Takisto budú zrekonštruované aj kontajnerové stojiská.       

Dôležitým prvkom celého projektu je zeleň. "Na celom sídlisku sa zrealizuje výsadba vertikálnych zelených stien, výsadba nových drevín vo verejnej zeleni a takzvanej ochrannej zelene. Celkovo na sídlisku pribudne 752 kusov drevín a krovín," uviedol Hrin.       

Maximálne celkové oprávnené výdavky na projekt sú vo výške 571 697,94 eura a maximálna výška nenávratného finančného príspevku dosahuje hodnotu 543 113,04 eura. Spolufinancovanie zo strany mesta je vo výške päť percent, čo predstavuje sumu 28 584,90 eura. Ukončenie realizácie projektu je naplánované na 1. augusta.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.05.2018
Mesto získalo 800-tis.eur na revitalizáciu frekventovaného vnútrobloku
Mestu Zvolen sa podarilo získať financie na projekt veľkej rekonštrukcie tzv. vnútrobloku, časti mesta medzi ulicami Hrnčiarska, J. Kozáčeka a Bystrický rad.
viac
30.09.2018
Vnútrobloky na Prvomájke v Malackách sú po desaťročiach ako nové
Vnútroblok pri Spojenej škole, za Mestským centrom sociálnych služieb, v križovatke ulíc Pribinova a 1. mája, na Ulici M. Rázusa oproti Centru voľného času – tieto štyri lokality, ktoré ležia v dotyku s Ulicou 1. mája, sú po dlhých rokoch ako nové.
viac
20.02.2020
Mesto Žilina bude revitalizovať vnútroblok na sídlisku Hájik
Vyše 191 000 eur bude stáť revitalizácia vnútrobloku na ulici Georgesa Lannuriena v Žiline na sídlisku Hájik, ktorú pripravuje mesto Žilina. Nenávratný finančný príspevok na realizáciu projektu vo výške viac ako 182 000 eur samospráva získala z Integrovaného regionálneho operačného programu.
viac
04.01.2021
Handlová chce zabezpečiť revitalizáciu vnútrobloku i vybudovať detské jasle
Samospráva Handlovej plánuje v tomto roku zabezpečiť revitalizáciu vnútrobloku na Morovnianskej ceste i vybudovať detské jasle. Zabezpečiť chce i ďalšie investičné akcie, informovala hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %