Sobota 28.09.2024
Dnes má meniny 
Václav
°C
23.09.2024 08:55

V Ružinove plánujú revitalizovať vnútroblok "Fontána pre Zuzanu"


Vnútroblok "Fontána pre Zuzanu" na Kupeckého ulici s detským ihriskom. Snímka zdroj: Bratislavské noviny


V bratislavskom Ružinove plánujú revitalizovať vnútroblok "Fontána pre Zuzanu" na Kupeckého ulici s detským ihriskom. Mestská časť vyhlásila na rekonštrukciu tender v hodnote vyše 113.000 eur bez DPH. Vyplýva to z výzvy na predkladanie ponúk, ktorú zverejnila vo vestníku Úradu pre verejné obstarávan


 Vyplýva to z výzvy na predkladanie ponúk, ktorú zverejnila vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO). Lehota na predkladanie ponúk je do 7. októbra.         

"Keďže momentálny nepostačujúci stav existujúceho priestoru a detského ihriska plne nedovoľuje kvalitne a bezpečne slúžiť pre hru a aktívny oddych detí a mládeže, je potrebné tento vnútroblokový priestor a detské ihrisko obnoviť pre opätovné plnohodnotné využitie," uviedla samospráva v súťažných podkladoch.         

V rámci revitalizácie vnútroblokového priestoru sa plánuje výmena mobiliáru, oprava chodníkov, výsadba zelene a vytvorenie záhonov. "Rekonštrukcia detského ihriska spočíva vo výmene starých hracích prvkov za nové, vybudovaní dopadových plôch z gumenej zatrávňovacej rohože," dodala mestská časť.         

Revitalizácia by sa mala zrealizovať do 16 týždňov od prevzatia staveniska.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.05.2017
V Bratislave začínajú s revitalizáciou Námestia slobody
Hlavné mesto začína s revitalizáciou Námestia slobody. Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal podpísal zmluvu o spolupráci s mestskou časťou Staré Mesto a občianskym združením Dobré m(i)esto, založeným Nadáciou HB Reavis, ktoré v spolupráci s mestom zabezpečí potrebné práce pri revitalizácii územia.
viac
28.07.2017
Bratislava pokračuje v revitalizácii Námestia slobody
Od spustenia 1. etapy revitalizácie Námestia slobody došlo koncom mája už k značnému zlepšeniu stavu námestia, pričom práce na jeho revitalizácii stále pokračujú.
viac
19.10.2017
Námestie slobody rozžiaria lampióny
Už po tretíkrát ožije Námestie slobody kultúrou. V piatok 20. októbra hlavné mesto pozýva od 18. do 20. hodiny rodičov s deťmi, žiakov aj mládež do tohto priestoru, ktorý bude v tento večer lákať svetlom z cca 100 lampiónov. Rozsvietená bude aj fontána Družba, ktorá je dominantou námestia.
viac
04.02.2021
Príprava súťaže na revitalizáciu Trhoviska Miletičova pokračuje
Príprava architektonickej súťaže na revitalizáciu Trhoviska Miletičova v bratislavskom Ružinove pokračuje. Mestská časť, ktorej trhovisko patrí, v tejto súvislosti aktívne komunikuje s Metropolitným inštitútom Bratislavy (MIB), ktorý predmetnú súťaž pripravuje.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.05 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %