Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
22.08.2022 11:05

Ľubovnianska nemocnica v Starej Ľubovni otvorila parkovací dom


Novovybudovaný parkovací dom na deviatich podlažiach má 162 parkovacích miest.


Ľubovnianska nemocnica v Starej Ľubovni otvorila v piatok 19. augusta nový parkovací dom. Jedinečný projekt spolu s priľahlými parkoviskami má zlepšiť dostupnosť k medicínskym službám a komfort zamestnancov i pacientov zdravotníckeho zariadenia.


Nová investícia Ľubovnianskej nemocnice pomôže predovšetkým vyriešiť dlhodobú otázku parkovania a zabezpečiť kvalitnú a plnohodnotnú infraštruktúru v areáli zdravotníckeho zariadenia. Unikátna stavba stála takmer 1,5 miliónov eur.

„Novovybudovaný parkovací dom na deviatich podlažiach má 162 parkovacích miest a pre verejnosť bude dostupný nonstop. Okrem toho sa nám podarilo vybudovať ďalších 38 parkovacích miest v areáli nemocnice vrátene celkového zveľadenia priestoru. Investíciu vo výške takmer 1,8 miliónov eur sme financovali z vlastných a úverových zdrojov,“ vysvetlil riaditeľ Ľubovnianskej nemocnice v Starej Ľubovni Peter Bizovský. Ako dodal, účelom bolo predovšetkým zlepšiť dostupnosť parkovania v okolí nemocnice. „Táto investícia má priniesť väčší komfort tak pre pacientov, ako i zamestnancov nemocnice a koniec-koncov i návštevníkom a verejnosti. Nebránime sa akémukoľvek klientovi, ktorí tu príde,“ dodal.

Parkovací dom, ktorý je súčasťou Ľubovnianskej nemocnice, má tvar písmena L a jeho súčasťou je aj osobný trakčný výťah s nosnosťou 630 kg pre osem osôb. Nosný systém parkovacieho domu tvorí železobetónový prefabrikovaný skelet. Parkovacie stojiská sú umiestnené na deviatich podlažiach s ustúpenými podlažiami s celkovo jedenástimi výškovými úrovňami, zároveň je aj 11 staníc výťahu. Súčasťou je moderný navigačný systém s automatickou pokladňou, kamerami a hlasovou komunikáciou s dispečingom nemocnice.

„Ľubovnianska nemocnica je výkladnou skriňou zdravotníctva Prešovského kraja. Jej najnovšia investícia do tejto modernej a jedinečnej stavby je príkladom dobrej praxe v tom, ako by mali postupovať aj ostatné zdravotnícke zariadenia. Lebo pred každou jednou nemocnicou je vážny problém, kde či už pacienti, lekári, zamestnanci, ale aj návštevy pacientov zaparkujú svoje motorové vozidlá a tu vidíme, že sa to dá, uviedol predseda PSK Milan Majerský.

Ľubovnianska nemocnica, ktorej 70% vlastníkom je Prešovský samosprávny kraj a zvyšných 30 % vlastní mesto Ľubovňa, má celkovo 200 nových parkovacích miest. Parkovací dom si vyžiadal náklady vo výške 1,5 miliónov eur, ďalšie parkovacie miesta vrátane asfaltovania a zveľadenia areálu nemocnice stáli vyše 261-tisíc eur.

 V skvalitňovaní medicínskych služieb Ľubovnianska nemocnica pokračuje aj ďalšími investíciami. Aktuálne má za sebou rekonštrukciu gynekologicko-pôrodnického oddelenia, časti šestonedelie, ktoré získalo spolu s vytvorením rodinného apartmánu komfortnejší dizajn za takmer 174-tisíc eur. Rovnako intenzívne sa pracuje na modernizácii oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny a pripravuje aj na projekt vybudovania hospicu pre paliatívnu starostlivosť.

Autor: (ts-PSK - Daša Jeleňová, hovorkyňa)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.08.2019
Brány zrekonštruovanej pasáže sú oficiálne otvorené
Komplexná rekonštrukcia pasáže predstavovala jednu z najvýznamnejších akcií Mesta Stará Ľubovňa, ktorej realizácia prebiehala počas minulého i tohto roka. Z dôvodu rozsahu a náročnosti jednotlivých prác sa uskutočnila v dvoch etapách.
viac
10.12.2019
Zrekonštruovaný Dom kultúry je oficiálne otvorený
Mesto Stará Ľubovňa na jeseň tohto roku definitívne ukončilo stavebné práce v súvislosti s obnovou interiéru tamojšieho Domu kultúry.
viac
31.05.2021
Ľubovnianska nemocnica má nový urgent, operačné i pôrodné sály
Ľubovnianska nemocnica má za sebou rozsiahlu rekonštrukciu. V rámci projektu dobudovania jej kapacít a modernizácie infraštruktúry sa tu preinvestovalo 7 miliónov eur.
viac
09.06.2022
Mesto spája s obcou Chmeľnica nový chodník pre cyklistov
Na severnom Spiši pribudol ďalší cyklistický chodník, a to v rámci transeurópskej cyklotrasy EuroVelo 11. Ide o 1,9-kilometrový úsek, ktorý spája mesto Stará Ľubovňa s obcou Chmeľnica.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %