Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
18.08.2017 12:40

Župa pokračuje v nálepkovaní ambulancií


Ilustračná snímka


Aktivita Bratislavského samosprávneho kraja v označovaní ambulancií a lekární nálepkami sa osvedčila. Cieľom je prispieť k zvýšeniu bezpečnosti zdravotnej starostlivosti a zamedziť tomu, aby sa objavovali prípady falošných lekárov či zdravotníckych zariadení.


„Pokračujeme v označovaní ambulancií a lekární nálepkami, ktoré majú župou vydané platné povolenie. Nálepka slúži ako označenie a viditeľná identifikácia poskytovateľov zdravotnej starostlivosti, na ktorej pacienti nájdu identifikátor, teda číslo, na základe ktorého si môžu overiť informácie o poskytovateľovi na www.e-vuc.sk. Hoci je nalepenie nálepky na ambulanciu či lekáreň dobrovoľné, poskytovatelia prejavujú o ne záujem,” ozrejmil predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Do dnešného dňa bolo bratislavskou župou odovzdaných 693 nálepiek a to všetkým typom zdravotníckych zariadení, vrátane lekární a výdajní zdravotníckych potrieb (lekárne a výdajne spolu 53 nálepiek). V priebehu budúceho týždňa budú ďalšími nálepkami označené ďalšie ordinácie, lekárne a výdajne v Pezinku a Senci. O nálepky si poskytovatelia žiadajú mailom, telefonicky alebo osobne na Úrade BSK. Takisto pri návšteve poskytovateľa na BSK z iných dôvodov mu Odbor Zdravotníctva BSK nálepku ponúkne. K novo vydaným povoleniam alebo k zmenám povolení na prevádzkovanie zdravotníckych zariadení nálepky zasiela Bratislavský samosprávny kraj v obálke automaticky.

Na území Bratislavského samosprávneho kraja momentálne funguje takmer 4 200 zdravotníckych zariadení a vyše 200 lekární.

Bratislavská župa sa rozhodla pre túto aktivitu po tom, ako zistila, že v kraji funguje nelegálna klinika plastickej chirurgie, čiže bez potrebného povolenia od BSK.

Autor: (ts-bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.06.2016
Župné školy súčasťou Európskeho samitu regiónov a miest
Počas „Župného štvrtku“ predstavili zástupcovia župy a škôl najprv výstavu fotografií študentov a následne aj program podujatia DANUBE UP 2016.
viac
27.10.2016
Toxická skládka sa týka všetkých
Toxická skládka po CHZJD v bratislavskej Vrakuni musí byť odstránená skôr, než dôjde k ekologickej katastrofe. Ako a kedy sa tak stane, na to by mala dať odpoveď diskusia na pôde Bratislavskej župy, ktorá sa uskutoční v priebehu novembra.
viac
03.01.2017
V bratislavskom kraji vyrastie unikátny rodinný park
Nový rodinný park v atraktívnej lokalite, ktorý bude mať zábavno-vzdelávací či oddychovo-rekreačný charakter, bude klásť dôraz na životné prostredie či ekológiu a určený bude predovšetkým pre rodiny s deťmi a mládež.
viac
17.02.2017
Za Natálku, ale aj ďalšie projekty, sa postavili župní poslanci
Poslanci Zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja hneď na úvod svojho XXIV. pracovného zasadnutia prijali takmer jednohlasne Uznesenie k projektu na podporu kritického myslenia a proti šíreniu extrémizmu medzi mladými.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %