Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
27.10.2016 11:20

Toxická skládka sa týka všetkých


Snímka zdroj: (bsk).


Toxická skládka po CHZJD v bratislavskej Vrakuni musí byť odstránená skôr, než dôjde k ekologickej katastrofe. Ako a kedy sa tak stane, na to by mala dať odpoveď diskusia na pôde Bratislavskej župy, ktorá sa uskutoční v priebehu novembra.


Dohodli sa na tom župan Pavol Frešo, minister životného prostredia a starosta Vrakune počas protestu pred Úradom vlády SR.  

“Na mieste sme sa s ministrom životného prostredia, vrakunským starostom a poslancami tejto mestskej časti dohodli, že do konca novembra na župe uskutočníme odbornú verejnú debatu. Je to dôležité, pretože situácia okolo chemickej skládky je kritická, dlhodobo neúnosná a jej neriešenie by mohlo viesť až k ohrozeniu na životoch,” vyjadril sa predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Po ústnej dohode s ministrom životného prostredia Lászlóm Sólymosom oslovila listom Bratislavská župa starostu mestskej časti Bratislava-Vrakuňa Martina Kuruca, aby oslovil všetky zainteresované a dotknuté strany. Na Úrade BSK sa verejnej debaty zúčastnia zástupcovia BSK, poslanci zastupiteľstva BSK, minister životného prostredia László Sólymos, starosta mestskej časti Bratislava-Vrakuňa Martin Kuruc spolu s poslancami, starostovia okolitých obcí a odborná aj laická verejnosť.

Cieľom verejnej debaty je pomôcť čo najrýchlejšie situáciu okolo chemickej skládky CHZJD na území mestskej časti Bratislava –Vrakuňa vyriešiť, ale aj to, aby kompetentní začali čo najskôr pracovať na jej odstránení. Aby narastajúca kontaminácia podzemných vôd neničila zdravie aj život občanov a prírody Žitného ostrova.

 

Autor: (bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.01.2017
MŽP: Tender na sanáciu skládky vo Vrakuni vypíšu tento mesiac
Verejné obstarávanie na sanáciu bývalej skládky Chemických závodov Juraja Dimitrova v bratislavskej Vrakuni vypíšu do konca tohto mesiaca. V rozhovore to potvrdil minister životného prostredia László Sólymos. Keďže sa nepodarilo zistiť vinníka skládky, zodpovednosť prevzal envirorezort.
viac
27.04.2020
Ružinov prerušil stavebné konanie vo veci sanácie vrakunskej skládky
Stavebný úrad v bratislavskom Ružinove ako príslušný stavebný úrad prerušil stavebné konanie vo veci sanácie bývalej skládky Chemických závodov Juraja Dimitrova vo Vrakuni. Dôvodom sú viaceré námietky, ktoré si uplatnili niektorí účastníci konania.
viac
20.05.2020
BSK žiada vyradiť trasovanie ropovodu cez Žitný ostrov zo zoznamu projektov PCI
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) žiada o vyradenie projektu ropovodu Bratislava – Schwechat Pipeline (BSP) s trasovaním cez Chránenú vodohospodársku oblasť Žitný ostrov zo zoznamu kandidátskych projektov spoločného záujmu (PCI) v oblasti ropnej infraštruktúry.
viac
19.01.2021
Stavebným rozhodnutím k sanácii skládky sa bude zaoberať OÚ
Spisom a stavebným rozhodnutím pre projekt sanácie bývalej skládky Chemických závodov Juraja Dimitrova v bratislavskej Vrakuni sa bude zaoberať Okresný úrad (OÚ) Bratislava ako príslušný odvolací orgán.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %