Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
21.11.2022 02:25

ZMOS upozorňuje na nedostatky novely zákona o podpore regionálneho rozvoja


Na archívnej snímke sprava predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Branislav Tréger a ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS Michal Kaliňák počas protestu Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) pred Úradom vlády SR v Bratislave 8. septembra 2022. Snímka zdroj: (tasr).


Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) uplatnilo viacero pripomienok k novele zákona o podpore regionálneho rozvoja.


"Novela nerieši očakávaný chýbajúci legislatívny rámec udržateľného rozvoja regiónov, ale vymedzila sa len na dočasný rozvoj regiónov prostredníctvom nových eurofondov, čo sa malo evidentne odzrkadliť vo vecnejšie príslušnom zákone o príspevkoch z fondov Európskej únie," približuje hovorca ZMOS-u Michal Kaliňák.

Pripomienky samosprávneho združenia sa týkajú definícií, vymedzenia i právneho ukotvenia účelového použitia eurofondov v samosprávnom prostredí, primárna výčitka však smeruje k časovej nesúslednosti novelizácií dvoch dôležitých zákonov pre regionálny rozvoj.

"Novela zákona o eurofondoch predbehla novelu zákona o podpore regionálneho rozvoja, od ktorej očakávame systémovú, komplexnú a udržateľnú podporu regionálneho rozvoja, neohraničenú programovým obdobím EÚ," zdôraznil Kaliňák.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.08.2020
ZMOS adresoval principiálne pripomienky k zmenám v bytovej legislatíve
Združenie miest a obcí Slovenska v rámci medzirezortného pripomienkového konania adresovalo rezortu dopravy konkrétne pripomienky, ktoré sledujú zlepšenie podpory výstavby nájomných bytov aj sociálnych zariadení.
viac
01.10.2020
O problematike voľby kontrolórov musíme informovať
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger sa v súvislosti s komplikáciami pri voľbe hlavných kontrolórov samospráv listom obrátil na Generálnu prokuratúru Slovenskej republiky, aj na parlamentný výbor pre verejnú správu a regionálny rozvoj.
viac
07.01.2021
Sedem zásadných pripomienok ZMOS k VO
Združenie miest a obcí Slovenska tesne pred koncom roka uplatnilo v rámci medzirezortného konania sedem zásadných pripomienok k návrhu zákona o verejnom obstarávaní. Návrh zákona predložil do medzirezortného pripomienkového konania Úrad podpredsedu vlády SR.
viac
30.06.2023
ZMOS: Vidiek nenapreduje, požadujeme prijatie zákona o regionálnom rozvoji
Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) požaduje prijatie zákona o regionálnom rozvoji. Slovenský vidiek nenapreduje, vyľudňuje sa, poľnohospodárstvo upadá, ceny potravín sa zvyšujú. Uviedol to vo štvrtok na brífingu predseda sekcie pôdohospodárstva a rozvoja vidieka ZMOS-u István Pomichal.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %