Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
01.02.2024 03:05

Začiatkom februára sa začne príprava stavby protihlukovej steny v Lamači


Ilustračná snímka (TASR)


Prvý februárový pondelok (5. 2.) sa začnú prípravné práce na mieste výstavby protihlukovej steny v bratislavskom Lamači. Oznámila to Národná diaľničná spoločnosť (NDS), ktorá zároveň upozornila na súvisiace dopravné obmedzenie na diaľnici D2.


 "Týkajú sa približne trojkilometrového úseku medzi križovatkou Bory a čerpacou stanicou pri tuneli Sitina," priblížil odbor marketingu a komunikácie NDS. Práce majú trvať niekoľko týždňov, vždy v dennom časovom úseku. "Budú ich realizovať od 8.00 do 17.00 h, aby sa motoristi mohli vyhnúť príležitostným obmedzeniam," dodala NDS. Požiadala zároveň motoristov o ohľaduplnosť a vyššiu opatrnosť v danom úseku.

Diaľničiari podpísali zmluvu na výstavbu protihlukovej steny v Lamači v lete 2023. Zhotoviteľom je spoločnosť Dopravstav. Vybudovať má mobilné protihlukové steny na oboch stranách diaľnice i v stredovom páse. Podľa harmonogramu prác, ktorý bol prílohou zmluvy, by mali dielo dokončiť a začať kolaudovať v auguste 2025. Cena za dielo je 21.869.039 eur bez DPH (26.242.846 eur s DPH).         

Za výstavbu protihlukovej steny, ktorá má znížiť hluk z diaľnice, priamo obťažujúci obyvateľov Lamača, bojovala miestna samospráva roky. O forme mobilnej bariéry sa hovorilo už dlhšie, viackrát sa posúval predpokladaný termín výstavby v dôsledku predlžovania povoľovacích procesov a riešenia námietok voči forme realizácie protihlukovej steny i dosahu na životné prostredie.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.10.2017
Iniciátori cyklotrasy Lamač-Dúbravka požiadali o územné rozhodnutie
Príprava plánovanej cyklotrasy medzi Dúbravkou a Lamačom opäť postúpila dopredu. "Oficiálne sme v piatok požiadali o vydanie územného rozhodnutia," informoval starosta bratislavského Lamača Peter Šramko.
viac
26.11.2020
V Petržalke sa pomaly kreuje nový mládežnícky parlament
V bratislavskej Petržalke sa už kreuje nový mládežnícky parlament. Jeho členovia boli vybratí spomedzi 40 uchádzačov, momentálne pokračujú prípravy na prvé spoločné on-line stretnutia.
viac
04.02.2021
Príprava súťaže na revitalizáciu Trhoviska Miletičova pokračuje
Príprava architektonickej súťaže na revitalizáciu Trhoviska Miletičova v bratislavskom Ružinove pokračuje. Mestská časť, ktorej trhovisko patrí, v tejto súvislosti aktívne komunikuje s Metropolitným inštitútom Bratislavy (MIB), ktorý predmetnú súťaž pripravuje.
viac
20.09.2023
Protihlukovú stenu v Lamači majú postaviť do konca leta 2025
Dlhodobo žiadaná protihluková stena v Lamači má stáť najneskôr v auguste 2025. Vyplýva to zo zmluvy o výstavbe, ktorú Národná diaľničná spoločnosť (NDS) podpísala so zhotoviteľom, spoločnosťou Doprastav.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %