Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
30.10.2017 06:00

Iniciátori cyklotrasy Lamač-Dúbravka požiadali o územné rozhodnutie


Ilustračná snímka: (int).


Príprava plánovanej cyklotrasy medzi Dúbravkou a Lamačom opäť postúpila dopredu. "Oficiálne sme v piatok požiadali o vydanie územného rozhodnutia," informoval starosta bratislavského Lamača Peter Šramko.


"K tomuto kroku sme mohli pristúpiť po získaní súhlasného stanoviska všetkých zainteresovaných strán vrátane Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) a Železníc Slovenskej republiky (ŽSR), s ktorými sme aktívne spolupracovali pri riešení ich pripomienok k projektu," uviedol starosta mestskej časti Bratislava-Lamač.       

K samotnej výstavbe by malo prísť po získaní všetkých potrebných povolení na jar budúceho roka, predchádzať jej bude súťaž na dodávateľa stavebných prác.       

Cyklotrasa bude viesť od lamačskej ulice Podháj k Agátovej ulici v Dúbravke s využitím lávky ponad železničnú trať a tiež existujúceho, no nevyužívaného podjazdu popod diaľnicu, kde sa pôvodne plánovala prepojovacia cestná komunikácia z Lamača do Dúbravky. Cyklotrasa prepojí obe mestské časti i s rozvíjajúcou sa lokalitou Bory, umožní i prepojenie so sieťou cyklotrás Dolného Rakúska a cyklochodníkov v malokarpatskej oblasti.

O realizácii cyklotrasy spísali na začiatku februára 2016 spoločné memorandum bratislavské mestské časti Lamač a Dúbravka. Partnerom projektu je Bratislavský samosprávny kraj, ktorý bude výstavbu financovať.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.04.2019
Informatici budú mať pre štúdium modernejšie priestory aj vybavenie
Ďalšie Centrum odborného vzdelávania a prípravy, tentoraz pre oblasť informačných technológií, dostáva reálne kontúry. Buduje sa na Strednej odbornej škole informačných technológií na Hliníckej 1 v Bratislave.
viac
23.04.2020
Poslanci Lamača schválili od januára 2021 novú škôlku na Boroch
V lokalite Bory v rámci katastrálneho územia bratislavského Lamača by mala od 1. januára 2021 fungovať nová materská škola (MŠ).
viac
12.01.2023
Z Dúbravky do lokality Bory plánujú vybudovať električkovú trať
V Bratislave plánujú výstavbu novej električkovej trate. Spájať by mala mestskú časť Dúbravka s rozrastajúcou sa lokalitou Bory. Hlavné mesto uzatvorilo so spoločnosťou Bory, ktorá buduje novú mestskú štvrť, zmluvu o spolupráci pri projekčnej príprave stavby.
viac
03.10.2023
BSK: Príďte si vybrať vysnívanú školu na Deň župných škôl v Bory Mall 2023
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) opätovne pripravil prezentáciu stredných škôl. Obľúbené podujatie Deň župných škôl sa uskutoční v piatok 13.10.2023 v bratislavskom nákupno-zábavnom centre Bory Mall.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %