Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
11.03.2019 09:07

Vzduch, ktorý dýchame, ovzdušie v ktorom žijeme


Ilustračná snímka, zdroj: luxinternational.com


Osloviť touto myšlienkou najmladšiu generáciu sa rozhodol vyhlasovateľ 24. ročníka tradičnej súťaže výtvarnej a literárnej tvorivosti detí a mládeže Zelený svet - MŽP SR a jej organizačný garant - Slovenská agentúra životného prostredia s podporou Environmentálneho fondu.


Nad podujatím prevzali záštitu Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku a Slovenská komisia UNESCO.

V oboch častiach súťaže, vo výtvarnej a literárnej, majú v svojich súťažných prácach za úlohu vytvoriť umelecké diela, v ktorých vyjadria svoj postoj k stavu ovzdušia, k jeho významu pre náš život a ku krokom, ktoré môžu zvrátiť jeho nepriaznivý stav. Urbanistický rast, zmena povrchu Zeme a zmena klímy totiž nepriaznivo menia zloženie ovzdušia, v ktorom žijeme. Tieto zmeny môžu výrazne ovplyvniť počasie a podnebie, ale taktiež naše zdravie a funkčnosť ekosystémov.

Súťažné práce odrážajúce tému „Vzduch, ktorý dýchame, ovzdušie v ktorom žijeme“ môžu v predpísanom formáte posielať na adresu organizačného garanta od 11. marca 2019 v dvoch súťažných kategóriách: 1.Kresba, maľba, grafika, kombinované techniky a komiks, animovaný film a 2. Literárna tvorba. Podmienkou zaradenia práce do súťaže je registrácia cez online formulár a zaslanie práce s náležitosťami, ktoré nájdete v zverejnených propozíciách súťaže na webovej stránke zelenysvet2019.sazp.sk. Uzávierka súťaže je stanovená na 28. júna 2019 a jej výsledky budú slávnostne vyhlásené počas festivalu environmentálnych výučbových programov Šiška.

Poslaním súťaže Zelený svet je vštepovať deťom vzťah k prírode a životnému prostrediu formou budovania návykov a zručností v umeleckom prejave. Súťažné práce by mali mať tvorivý a motivačný charakter

 

 

Autor: (ts-sažp)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.01.2017
Žiaci sa môžu zapojiť do súťaží Zelený svet a Múdra príroda 2017
Ministerstvo životného prostredia vyhlásilo 22. ročník medzinárodnej súťaže výtvarnej tvorivosti detí a mládeže, ktorej cieľom je vštepovať chlapcom a dievčatám vzťah k prírode a životnému prostrediu formou budovania návykov a zručností v umeleckom prejave.
viac
28.11.2017
Mladí umelci sa môžu opäť zapojiť do súťaží Múdra príroda a Zelený svet
Čisté životné prostredie je základným predpokladom pre ľudské zdravie a duševnú pohodu. Aby to tak bolo, aké premeny budeme musieť urobiť v našom spôsobe života?
viac
25.08.2021
Nový ročník súťaže Zelený svet
Slovenská agentúra životného prostredia organizuje 26. ročník medzinárodnej súťaže výtvarnej tvorivosti detí a mládeže. Prostredníctvom témy Lokálnosť je naša budúcnosť vyzýva mladých ľudí, aby sa zamysleli nad pojmom „lokálnosť“. Termín uzávierky súťaže je 30. novembra 2021.
viac
28.11.2022
Témou aktuálneho ročníka umeleckej súťaže Zelený svet je voda
Voda je život je téma v poradí už 27. ročníka umeleckej súťaže Zelený svet. Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) chce aj takouto formou poukázať na to, čo sa stane, ak voda v krajine chýba. Informovala o tom hovorkyňa SAŽP Michaela Pšenáková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %