Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
03.08.2023 12:35

Výstavba električkovej trate v Petržalke prinesie ďalšie obmedzenia


Na archívnej snímke oceľová konštrukcia dlhá niekoľko sto metrov pri Kutlíkovej ulici v bratislavskej Petržalke. Snímka zdroj: (tasr).


Výstavba druhej etapy električkovej trate v bratislavskej Petržalke, spojená s budovaním nových komunikácií a križovatiek, si najnovšie vyžiada dopravné obmedzenia na Jantárovej ceste.


Zmeny v doprave by mali trvať od soboty (5. 8.) do konca novembra. Obmedzenia sa dotknú aj mestskej hromadnej dopravy (MHD). Hlavné mesto o tom informuje na sociálnej sieti.

"Úsek Jantárovej cesty od Lietavskej po Betliarsku bude úplne uzatvorený," konštatuje magistrát. Obchádzková trasa bude viesť cez novú cestnú komunikáciu, tzv. bypass, z Betliarskej, cez Jantárovú cestu, Vyšehradskú a Lietavskú ulicu.

Na úseku Jantárovej cesty po Lietavskú ulicu bude doprava presmerovaná na novú obchádzkovú trasu vedúcu pozdĺž pôvodnej cestnej komunikácie. Uzatvorená bude tiež časť cesty k miestnemu obchodnému domu, náhradná cestná komunikácia bude viesť taktiež pozdĺž tej pôvodnej.

Obmedzenia sa dotknú aj MHD, a to autobusových liniek 59, 95, 98, 99, 192, N95 a N99, ale tiež výjazdových, respektíve dojazdových spojov 68, 83 a 94. Zastávky Lúčanka a Strečnianska budú premiestnené na dočasné komunikácie. Bližšie informácie o trasách autobusových spojov sú zverejnené na webovej stránke Dopravného podniku Bratislava (DPB).

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.04.2020
Výstavba kanalizácie obmedzí na pol roka dopravu na ceste I/61
Okresný dopravný inšpektorát v Považskej Bystrici upozorňuje na dopravné obmedzenia na ceste I/61 medzi Považskou Bystricou a mestskou časťou Považská Teplá. Začali sa v pondelok (20. 4.) a potrvajú až do konca októbra.
viac
20.08.2020
Mesto rokuje o termíne ukončenia rekonštrukcie karloveskej radiály
Mesto Bratislava aktuálne rokuje so zhotoviteľom stavby o termíne ukončenia rekonštrukcie Karlovesko-dúbravskej električkovej radiály. Potvrdila to hovorkyňa hlavného mesta Katarína Rajčanová s tým, že v najbližších dňoch poskytne magistrát bližšie informácie.
viac
02.09.2022
Práce na Chorvátskom ramene pre električku v Petržalke nenarušia ekosystém
Aktuálne práce na Chorvátskom ramene pri Námestí hraničiarov v bratislavskej Petržalke súvisiace s výstavbou druhej etapy električkovej trate by miestny ekosystém ohroziť nemali.
viac
17.02.2023
Starosta Petržalky žiada viac informácií o výstavbe novej električkovej trate
Starosta Petržalky a zároveň bratislavský mestský poslanec Ján Hrčka žiada od magistrátu väčšiu verejnú informovanosť o výstavbe druhej etapy električkovej trate na území tejto bratislavskej mestskej časti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %