Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
23.03.2024 10:50

Výskyt medveďa hnedého v zastavaných územiach miest a obcí


MV SR - logo


MV SR - aktualizácia, vyhlásené mimoriadne situácie v súvislosti s výskytom medveďa hnedého v zastavaných územiach miest a obcí


V súvislosti s výskytom synantropných jedincov medveďa hnedého (Ursus arctos) v zastavaných územiach miest a obcí boli dnešným dňom vyhlásené mimoriadne situácie na území Banskobystrického kraja, Prešovského kraja, Žilinského kraja. Okresný úrad v Prievidzi situáciu ešte vyhodnocuje a krízový štáb bude opätovne zasadať na začiatku budúceho týždňa.

Na území Banskobystrického kraja vyhlásil Okresný úrad  Banská Bystrica  mimoriadnu situáciu v 9 okresoch - Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Brezno ,Detva, Lučenec ,Poltár, Rimavská Sobota, Zvolen, Žiar nad Hronom.

Na území Prešovského kraja vyhlásil Okresný úrad Prešov mimoriadnu situáciu v 2 okresoch- Kežmarok, Poprad.

Na území Žilinského kraja  vyhlásil Okresný úrad Žilina mimoriadnu situáciu v 5 okresoch- Liptovský Mikuláš, Martin, Ružomberok, Turčianske Teplice, Žilina.

Jednotlivé krízové štáby navrhli prednostom okresných úradov prijať rôzne typy opatrení. Napríklad zvýšiť hliadkovú činnosť v rizikových oblastiach, zabezpečiť výjazdové skupiny, ktoré by určili mieru ohrozenia konkrétnymi jedincami, či zabezpečiť fotopasce v exponovaných miestach.  

 

Autor: (ts-Tlačový odbor Kancelária ministra vnútra)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.11.2020
Je predčasné sa vyjadrovať k požiadavke ZMOS súvisiacej s pôžičkami
Požiadavka Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) na zmenu návratnej finančnej výpomoci v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu na dotáciu je pre Ministerstvo financií (MF) SR novinkou.
viac
13.07.2021
MŽP a ŠOP zapracovalo do Turistického semafora celodennú aktualizáciu údajov
Envirorezort a Štátna ochrana prírody (ŠOP) SR budú po chybe v Turistickom semafore v úzkom spojení so strážou a chatármi v turistických lokalitách. Odporúčania o návštevnosti tak budú stále aktuálne.
viac
11.11.2023
MV SR prevádzkuje unikátnu chovnú stanicu policajných psov v strednej Európe
Služobné zásahové psy pri policajných a hasičských akciách, tiež v teréne s horskými záchranármi sú nenahraditeľnou súčasťou mnohých pátracích i bezpečnostných akcií.
viac
08.12.2023
Ochrana obyvateľstva v prípade mimoriadnych udalostí: MV SR rozšírilo sieť sirén
Ministerstvo vnútra rozšírilo a zmodernizovalo s podporou fondov EÚ sieť sirén civilnej ochrany na varovanie obyvateľstva pri riešení následkov mimoriadnych udalostí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %