Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
04.05.2016 04:36

Všeobecná úverová banka sa stala partnerom Združenia miest a obcí Slovenska


Alexander Resch, generálny riaditeľ VÚB banky (vľavo) pri podpise zmluvy s Michalom Sýkorom, predsedom ZMOS.


Bratislava, 3. mája 2016 – VÚB a Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) podpísali Zmluvu o spolupráci a partnerstve. Doterajšia úspešná kooperácia banky a samospráv tak dostáva nový priestor na jej ďalšie zintenzívnenie.


Poskytovanie bankových služieb pre mestá, obce, vyššie územné celky a ich rozpočtové a príspevkové organizácie je jednou z dôležitých oblastí pôsobenia VÚB banky. Medzi jej klientov dnes patrí viac ako 2400 miest a obcí Slovenska, čo predstavuje 83 % z ich celkového počtu. „Našou ambíciou je naďalej rozširovať spoluprácu a dlhodobé partnerstvá so samosprávami, z ktorej budú profitovať obe strany. Ako partner sa staneme súčasťou najdôležitejších aktivít ZMOS vrátane snemov združenia na všetkých úrovniach. Práve tu vidím priestor na komunikáciu s mestami a obcami v oblasti obchodných aktivít a na rozširovanie vzájomnej spolupráce nielen z pohľadu financovania, ale aj z pohľadu vedenia ich účtov a realizácie ich platobného styku,“ uviedol Alexander Resch, generálny riaditeľ VÚB banky.

            ZMOS združuje viac ako 2750 miest, obcí a mestských častí Bratislavy a Košíc, teda zhruba 94 % všetkých miest a obcí na Slovensku. Väčšina z nich v rôznom rozsahu a intenzite už s VÚB spolupracuje. Prínos partnerstva s VÚB bankou z pohľadu ZMOS zhrnul predseda združenia, Michal Sýkora: „Spolupráca samospráv s bankovým sektorom je dôležitá. Dnes podpísaná zmluva ZMOSu s VÚB bankou je ďalšou formou spolupráce, od ktorej očakávame všeobecný prínos pre mestá a obce a rovnako aj pre banku, pretože každá spolupráca má zmysel vtedy, keď je všeobecne prínosná.“ 

            Podpísaná Zmluva o spolupráci a partnerstve zastrešuje aktivity v priebehu roku 2016. Jej rozšírenie do budúcna bude predmetom ďalších rokovaní.

Autor: (zmos)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.04.2016
Dominovali prípravy 27. snemu ZMOS a tézy pre programové vyhlásenie vlády SR
Štrbské Pleso – 6. apríl 2016 - Predseda ZMOS Michal Sýkora zvolal 6. rokovanie Rady ZMOS. Uskutočnilo sa 5. a 6. apríla 2016 v Štrbskom Plese. Dvojdňový program rokovania tvorilo 21 bodov, medzi ktorými dominovali prípravy 27. snemu ZMOS a tézy pre programové vyhlásenie vlády SR 2016 - 2020.
viac
04.04.2018
VÚB už tretí rok finančným partnerom ZMOS
VÚB a ZMOS podpísali Zmluvu o spolupráci a partnerstve, ktorá potvrdzuje záujem banky o ešte užšiu spoluprácu so samosprávami a jej smerovanie na ďalšie zintenzívnenie a rozšírenie spolupráce s mestami, obcami a ich organizáciami pri financovaní a poskytovaní ďalších bankových služieb.
viac
12.04.2019
VÚB je už štvrtý rok finančným partnerom ZMOS
VÚB a Združenie miest a obcí Slovenska podpísali Zmluvu o spolupráci a partnerstve, ktorá potvrdzuje záujem banky o ešte užšiu spoluprácu so samosprávami a jej smerovanie na ďalšie zintenzívnenie a rozšírenie spolupráce s mestami, obcami a ich organizáciami pri financovaní a poskytovaní ďalších bank
viac
20.05.2023
Partnerstvo VÚB banky a ZMOS pokračuje už ôsmym rokom
VÚB banka a Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) už po ôsmy raz podpísali Zmluvu o spolupráci a partnerstve a pokračujú tak v tejto výnimočnej kooperácii.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %