Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
12.12.2020 05:10

Vianočné trhy budú otvorené do 22.00 h. Ale až budúci rok


Ilustračná snímka z vlaňajších trhov, zdroj: Región Gron


Obyvatelia Žiaru nad Hronom si budú môcť atmosféru vianočných trhov v budúcom roku vychutnať dlhšie. Poslanci mesta na štvrtkovom (10. 12.) mestskom zastupiteľstve schválili návrh všeobecne záväzného nariadenia (VZN), ktorým predĺžili predaj občerstvenia a stravovania na vianočných trhoch do 22.00 h


 TASR o tom informoval vedúci kancelárie primátora Martin Baláž.   „Zosúladili sme to aj s terasami, ktoré majú otvorené do 22.00 h. Je to podobný predaj na verejnom priestranstve. Boli aj argumenty zo strany verejnosti, keďže ľudia mali záujem byť na vianočných trhoch dlhšie,“ vysvetlil Baláž.       

Okrem predĺženia predaja občerstvenia návrh VZN počíta aj s predĺžením iného predaja a služieb, a to do 19.00 h. Mesto na zmenu získalo aj súhlasné stanovisko Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy Žiar nad Hronom rovnako ako povolenie od regionálneho úradu verejného zdravotníctva.       

Tohtoročné vianočné trhy samospráva pre pandémiu nového koronavírusu zrušila. Primátor mesta Peter Antal ešte koncom novembra na sociálnej sieti informoval o tom, že napriek snahe mesto nedokáže trhy zorganizovať bez porušenia platných protipandemických nariadení. Atmosféru Vianoc obyvateľom mesta spríjemní aspoň séria koncertov pod oknami panelákov s názvom Panelové Vianoce, ktoré od pondelka (14. 12.) do nedele (20. 12) organizuje mestské kultúrne centrum.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.09.2016
Záujemcovia o vianočné stánky už môžu posielať prihlášky
Hlavné mesto aj tento rok ponúka možnosť prenajať si stánky počas vianočných trhov, ktoré sa budú konať v období od piatka 18. 11. 2016 do štvrtka 22. 12. 2016 na Hlavnom námestí, Františkánskom námestí a Primaciálnom námestí. Záujemcovia sa môžu prihlasovať do konca septembra.
viac
28.11.2019
Prvé vianočné stánky otvoria v centre mesta už tento piatok
Centrum Žiaru nad Hronom bude aj počas tohtoročného adventu patriť vianočným trhom. Tie budú tento rok od 16. do 23. decembra. V predstihu však budú otvorené stánky s občerstvením.
viac
23.12.2022
Vianočné trhy budú na námestí do 6. januára
Vianočné trhy budú na námestí v Banskej Bystrici do 6. januára nového roka. Vo štvrtok o tom informovala hovorkyňa banskobystrického primátora Dominika Adamovičová s tým, že pôvodne mali byť len do 26. decembra.
viac
13.12.2023
Vianočné trhy budú sprevádzať koncerty aj živý betlehem
Námestie Matice slovenskej v Žiari nad Hronom je v týchto dňoch dejiskom vianočných trhov. Okrem predajných stánkov sa môžu obyvatelia a návštevníci mesta tešiť aj na bohatý sprievodný program, ktorý pripravilo mestské kultúrne centrum.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %