Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
26.10.2022 12:35

Verejnosť môže hlasovať za Detský čin roka


Ilustračná snímka.


Do hlasovania za Detský čin roka sa okrem škôl môže zapojiť aj verejnosť. O víťazovi ceny verejnosti sa rozhoduje už po desiaty raz. Hlasovať je možné na webe detskycin.ludialudom.sk. Informovala o tom nezisková organizácia Ľudia ľuďom, ktorá za internetovou anketou stojí.


"Pred desaťročím sme si spolu s organizátormi Detského činu roka povedali, že by bolo skvelé, keby sa dobro z týchto detských príbehov šírilo nielen po školách, ale aj medzi dospelými, a to cez internet," skonštatoval riaditeľ darcovského portálu ĽudiaĽudom.sk Roland Kyška.

V októbri sa začala druhá etapa projektu Detský čin roka, v rámci ktorej sa hlasuje o víťazoch. Nominovaných je 39 skutkov v ôsmich kategóriách. Hlasovanie bude možné do 30. novembra, školy môžu zasielať svoje hlasy poštou alebo elektronicky.

Za projektom stojí občianske združenie Detský čin roka. V tomto roku sa koná jeho 22. ročník. Záštitu nad ním prevzala prezidentka SR Zuzana Čaputová. Deti, ktorých dobré skutky získajú najväčšiu podporu detskej poroty, ocenia na slávnostnom vyhodnotení v decembri.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.12.2019
Cena Detský čin roka sa odovzdávala po 19. raz
Občianske združenie Detský čin po 19. raz odovzdávalo ocenenie Detský čin roka. Ceny dostali deti, ktoré niekomu zachránili život, starajú sa o svojich blízkych, pomohli zdravotne postihnutému či inak prejavili empatiu, odvahu a porozumenie v každodennom živote.
viac
03.11.2020
Verejnosť môže posielať nominácie na ocenenie Tvorivý čin roka
Mesto Šaľa aj tento rok vyhlásilo anketu Tvorivý čin roka. V rámci nej oceňuje jednotlivcov i kolektívy za ich prácu v oblasti kultúry.
viac
25.05.2022
Obyvatelia kraja môžu opäť rozhodovať o laureátovi ceny verejnosti
Obyvatelia Bratislavského kraja môžu aj tento rok rozhodnúť o laureátovi ceny verejnosti v rámci Ocenenia Bratislavského samosprávneho kraja (BSK).
viac
14.03.2024
Verejnosť rozhodne, kto získa ocenenie Fénix – Cena Nadácie SPP
Nadácia SPP opäť umožní verejnosti hlasovať za najkrajšiu obnovenú kultúrnu pamiatku. Široká verejnosť bude môcť rozhodnúť o tom, ktorá z 33 prihlásených súťažiacich pamiatok získa ocenenie Fénix – Cena Nadácie SPP.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %