Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
24.04.2023 09:30

V programe Spoločne pre región uspelo 11 projektov na východe Slovenska


Banner.


Spolu 11 projektov z východného Slovenska získalo podporu v rámci 16. ročníka grantového programu Spoločne pre región 2023. Prerozdelia si sumu 30 000 eur. Za spoločnosť U. S. Steel Košice o tom informovala Ľubomíra Šoltésová.


Podporené projekty sú zamerané na vzdelávacie a voľnočasové aktivity pre deti, na zvyšovanie bezpečnosti, ochranu životného prostredia aj regionálnych unikátností. Špecifickou črtou všetkých z nich je aktívne zapojenie zamestnancov hutníckej firmy. "Vďaka podpore z programu bude naštartovaná obnova hradu Tibava, revitalizované okolie močidla pri Vyšnej Myšli aj oddychová zóna pri Rudníku. Deti budú spoznávať kraj s pátračom Tinom, v tvorivých dielňach si vyskúšajú tradičné remeslá, budú športovať aj učiť sa, ako chrániť prírodu," spresnila s tým, že cieľom ďalších projektov je naučiť deti i dospelých správať sa bezpečne na lyžiarskych svahoch aj v cestnej premávke.

Pripomenula tiež, že za 16 rokov získalo v uvedenom programe podporu už 141 projektov v celkovej výške 354 400 eur. "Aj malé komunitné projekty dokážu priniesť viditeľné pozitívne zmeny. Pre ľudí v komunitách i pre návštevníkov regiónu," povedal pri vyhlasovaní výsledkov prezident U. S. Steel Košice James Bruno. Cenné je podľa neho aj to, že s nápadmi, čo v regióne zlepšiť, prichádzajú samotní obyvatelia vrátane zamestnancov oceliarní.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.06.2022
Mesto Košice vyhodnotilo súťaž návrhov na nové mestské centrum
Víťazom urbanistickej súťaže na nové mestské centrum v Košiciach sa stala projekčná kancelária gogolák + grasse z Prahy. Informovalo o tom vedenie mesta na utorkovej tlačovej konferencii.
viac
31.03.2023
Dračí dub z Lozorna získal druhé miesto v ankete Európsky strom roka 2023
Môžeme sa pýšiť druhým najkrajším stromov v Európe. Dračí dub z Lozorna skončil na striebornej priečke v súťaži Európsky strom roka 2023. Prvé miesto získal Dub Fabrykant z Poľska a tretie miesto obsadila jabloň z Ukrajiny.
viac
05.05.2023
Košická noc múzeí a galérií ponúkne program na 20 miestach
Do celoeurópskeho podujatia Noc múzeí a galérií sa zapoja aj kultúrne a umelecké inštitúcie v Košiciach, predstavia sa na 20 miestach. V rámci 19. ročníka podujatia ponúknu aktuálne expozície a výstavy, ale aj komentované prehliadky, interaktívny program, premietania a iné.
viac
30.05.2023
Košická MHD bude od júna drahšia, cestujúci si môžu kúpiť doplnkové lístky
Košickú mestskú hromadnú dopravu (MHD) čaká od júna zdraženie cestovného. Cestujúca verejnosť si k doterajším cestovným lístkom (CL) bude môcť zakúpiť doplnkové v hodnote 0,05 alebo 0,10 eura.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %