Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
16.05.2022 10:35

V Humennom chcú počas kosby pomôcť hmyzu, postavili hmyzie hotely


Snímka zdroj: (tasr).


Inšpirovaní environmentálnymi trendmi v európskych mestách osadili pracovníci Technických služieb (TS) mesta Humenné v uplynulých dňoch na viacerých miestach v meste hmyzie hotely.


Chcú tým pomôcť opeľovačom a ďalšiemu hmyzu počas aktuálne realizovaných kosieb verejných priestranstiev.

"Tým, že sme pristúpili k mulčovaniu, hmyz je vystavený väčšej námahe a riziku, že zahynie. Preto sme sa po vzore európskych miest rozhodli postaviť a osadiť tieto hmyzie hotely," uviedol riaditeľ humenských TS Milan Kuruc.

Dizajnovo a konštrukčne si šesticu hmyzích hotelov navrhli pracovníci TS sami aj ich sami zhotovili. Aktuálne sa nachádzajú v mestských parkoch a na trávnatých plochách vo všetkých mestských "sídliskových" častiach. "Keď sa to ujme a bude medzi obyvateľmi dobrá odozva, určite by sme ich rozmiestnili i viacero," uzavrel Kuruc.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.11.2016
Radnica prijíma návrhy na udelenie športových ocenení
Humenská radnica vyzýva na predkladanie návrhov na udelenie športových ocenení. Odovzdať je ich potrebné do 30. novembra tohto roka. Mesto o tom informuje na svojej webovej stránke.
viac
22.01.2018
Humenné získalo dotáciu na projekt občianskych poriadkových služieb
Od začiatku roka fungujú v Humennom miestne občianske poriadkové služby (MOPS), ktoré pôsobia najmä v prostredí marginalizovaných rómskych komunít na území mesta.
viac
30.05.2018
M. Karoľová z Kochanoviec maturovala v kroji
Martina Karoľová z Kochanoviec sa v utorok pred maturitnú komisiu v Strednej odbornej škole (SOŠ) technickej v Humennom postavila v kroji. Pre školu to bola novinka.
viac
17.03.2021
Hmyzie hotely osadila SMsZ v dvoch košických parkoch
Správa mestskej zelene (SMsZ) Košice osadila prvé dva takzvané hmyzie hotely. Pribudli v Mestskom parku a Zuzkinom parku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %