Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
22.01.2018 10:00

Humenné získalo dotáciu na projekt občianskych poriadkových služieb


Na snímke je 8 členov občianskych poriadkových služieb. Snímka zdroj: (humenne.sk).


Od začiatku roka fungujú v Humennom miestne občianske poriadkové služby (MOPS), ktoré pôsobia najmä v prostredí marginalizovaných rómskych komunít na území mesta.


Na projekt získalo mesto nenávratný finančný príspevok z Európskeho sociálneho fondu v rámci operačného programu ľudské zdroje.

Celkové výdavky na realizáciu projektu sú 201 608,64 eur. Špe­cifickým cieľom projektu, ktorý bude trvať do konca roka 2020 je zvýšiť finančnú gramotnosť, zamestnateľnosť a zamestnanosť marginalizovaných komunít, predovšetkým Rómov a hlavným cieľom projektu je podpora komplexného poskytovania miestnej občianskej poriadkovej služby v obciach s prítomnosťou marginalizovaných rómskych komunít.

Od nového roka na celom území mesta Humenné, ale hlavne v osade Podskalka, tak môžu Humenčania stretnúť osem členov MOPS. Náplňou ich práce je ochrana verejného poriadku, súkromného a verejného majetku, ochrana detí a mládeže pred negatívnymi javmi, ochrana životného prostredia a dohliadať na plynulosť a bezpečnosť cestnej premávky.

Autor: (MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.12.2016
MV SR podporí svojpomocnú výstavbu obydlí prostredníctvom mikropôžičiek
Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky (MV SR) ako sprostredkovateľský orgán pre Operačný program Ľudské zdroje (OP ĽZ) poskytne 13,5 milióna eur na finančné nástroje pre svojpomocnú výstavbu obydlí a podporu sociálnych podnikov.
viac
25.08.2017
Ministerstvo vnútra zvyšuje rozpočet pre miestne občianske poriadkové služby
Ministerstvo vnútra zvýšilo o 6,4 milióna eur alokáciu pre výzvu venovanú miestnym občianskym poriadkovým službám (MOPS). Reagovalo tak na neočakávaný počet obcí, ktoré predložili žiadosti.
viac
30.10.2020
Hľadajú sa možnosti na pokračovanie programu MOPS
Rezort vnútra a splnomocnenkyňa vlády SR ubezpečujú všetky obce a mestá, ktorým končia zmluvy o NFP koncom roka 2020 v programe MOPS, že intenzívne hľadajú možnosti pre identifikáciu dostupných finančných zdrojov, ktoré umožnia spustiť ďalšie výzvy.
viac
15.11.2021
V osade Podskalka bolo voľakedy veľmi čisto, Rómovia tu žili súdržne
V rómskej osade Podskalka v Humennom bolo v minulosti čisto a miestni Rómovia tu žili veľmi súdržne. Zmena, záujem o vlastné šťastie a ľahostajnosť voči svojmu okoliu v osade nastala po roku 1989.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %