Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
05.08.2023 04:01

V areáli bývalej píly plánuje mesto vybudovať promenádu


Ilustračná snímka (TASR)


Malacky začali v areáli bývalej píly budovať novú promenádu, ktorá v budúcnosti prepojí Pezinskú ulicu s novou športovou arénou.


Na sociálnej sieti o tom informoval primátor Malaciek Juraj Říha. Priznal, že zladenie tejto stavby s výstavbou športovej haly nebude jednoduché, mesto však chce využiť externú dotáciu z eurofondov.

Samospráva má tiež ambíciu prepojiť územie so Zámockým parkom novým podchodom. "Aktuálne sme v povoľovacom procese pre podchod popod existujúci nadjazd, ktorý by zabezpečil bezpečnú trasu pre peších a cyklistov do Zámockého parku," potvrdil malacký primátor.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.11.2020
Miesto bývalej továrne na Patrónke chce kraj premeniť na multifunkčný areál
Rozsiahly priestor v lokalite bývalej továrne na bratislavskej Patrónke by sa mal v najbližších rokoch premeniť na viacúčelový areál s využitím pre školstvo, kultúru, umenie, športové podujatia, či ďalšie voľnočasové aktivity.
viac
02.04.2022
Investor plánuje v bývalej poliklinike nové byty
Mestskí poslanci odsúhlasili zámer odpredaja budov bývalej polikliniky spolu so získaním pozemku na Šulekovej ulici do vlastníctva mesta. Mesto odpredajom získa do svojho rozpočtu takmer 700 tisíc eur. Investor má v pláne zrekonštruovať objekty bývalej polikliniky na bytové jednotky.
viac
12.09.2023
Mesto stojí za stavebným úradom v súvislosti s búraním v areáli Meriny
Vedenie mesta Trenčín plne stojí za stavebným úradom Trenčín v súvislosti s rozhodnutím zbúrať pamiatkovo chránenú budovu v areáli bývalej textilnej fabriky Merina. V pondelok o tom informoval primátor Trenčína Richard Rybníček.
viac
13.11.2023
Mesto plánuje predať nevyužitú budovu bývalej materskej školy
Mesto Topoľčany pripravuje odpredaj budovy bývalej MŠ na Kalinčiakovej ulici. Mesto ako vlastník budovy navrhuje odpredaj budovy formou obchodnej verejnej súťaže spolu s prislúchajúcimi pozemkami. Návrh na odpredaj budú schvaľovať mestskí poslanci na novembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %