Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
12.12.2020 05:55

Unikátny betlehem na nádvorí dubnického kaštieľa


Snímka zdroj: MsÚ Dubnica nad Váhom


Maľovaný betlehem v životnej veľkosti si návštevníci dubnického kaštieľa môžu pamätať z minulého roku. Kým vlani pozostával zo štrnástich postáv a piatich zvierat, tento rok sa rozrástol o postavu Heroda a štyroch rímskych vojakov.


Na nádvorí Dubnického kaštieľa budete môcť opäť po roku zažiť atmosféru Vianoc vďaka unikátnemu maľovanému betlehemu. Betlehem z dielne dubnickej výtvarníčky Aleny Teicherovej verejnosť pozná už z minulého roka. „Ide o jedinečný betlehem s biblickými postavami a zvieratkami v životnej veľkosti, aký zaručene nikde inde nenájdete. Kým minulý rok maľovaný betlehem pozostával zo štrnástich postáv a piatich zvierat, tento rok sa rozrastie o postavu Heroda a štyroch rímskych vojakov,“ pripomenula riaditeľka Dubnického múzea Monika Schwandtnerová.

Betlehem na nádvorí Dubnického kaštieľa môžete navštíviť od tretieho adventného víkendu až do Troch kráľov, teda od 12. decembra 2020 do 6. januára 2021. K dispozícii bude bezplatne každý pracovný deň i cez víkendy od 15.00 h do 19.30 h. Výnimkou sú dni 24. 12. 2020, 31. 12. 2020 a 1. 1. 2021, počas ktorých bude Dubnický kaštieľ zatvorený.

Na tvorbu personalizovaného betlehemu mesto Dubnica nad Váhom oslovilo lokálnu umelkyňu Alenu Teicherovú, ktorá je známa tvorbou ikon, na jeseň 2019. Už v priebehu minuloročných vianočných sviatkov Dubničania mohli unikátny akvarelmi maľovaný betlehem obdivovať v priestoroch historického nádvoria kaštieľa. Atmosféru príbehu rovnako aj tento rok dotvorí komentovaný sprievod a svetelné efekty.

 

Autor: (ts-Mgr. Veronika Rezáková , hovorkyňa mesta Dubnica nad Váhom)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.05.2016
Petržalská samospráva pripravila mapu sociálnych služieb
Analýza poskytovateľov sociálnych služieb poslúži aj pri tvorbe stratégie ich rozvoja v mestskej časti.
viac
11.08.2017
Ilešháziovské panské hody
Dubnický kaštieľ aj s priľahlým parkom ožijú dobovými postavami z čias samotného Štefana Ilešháziho.
viac
05.09.2017
Grotta s vyhliadkovou vežou patrí ku skvostom Považia
Turistickou zaujímavosťou v okolí Trenčianskych Teplíc, za ktorou sa určite oplatí vycestovať je Dubnická grotta s vyhliadkovou vežou. Je jedinečným architektonickým skvostom, ktorý sa nachádza na území Parku J. B. Magina pri Dubnickom kaštieli.
viac
19.04.2021
Dubnica nad Váhom opraví časť historického kaštieľa i priľahlý svah
Zabezpečiť stabilizáciu krídla historického kaštieľa zo 17. storočia v Dubnici nad Váhom a priľahlého svahu má oprava naplánovaná na tri mesiace. Podľa hovorkyne mesta Veroniky Rezákovej si vyžiada investíciu viac ako 250 000 eur, ktorá je zabezpečená z rezervného fondu mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %