Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
05.01.2024 01:05

TTSK tretíkrát otvára pre vysokoškolákov stážový program Mladí na úrade


Ilustračný výrez plagátu


Tretí ročník plateného stážového a mentoringového programu Mladí na úrade otvára pre študentov univerzít a vysokých škôl Trnavský samosprávny kraj (TTSK). Zámerom je pokračovať v ich zapájaní do verejného diania a vo vytváraní príležitostí na získanie praxe už počas štúdia.


Prihlásiť sa do trainee programu, ktorý bude trvať takmer celý rok 2024, je možné do 12. januára, informoval o tom odbor komunikácie TTSK.         

Počas trvania programu si budú môcť stážisti vyskúšať prácu na odbore školstva, komunikácie, dopravnej politiky, oddelení nakladania s majetkom a na organizačnom oddelení. Program je otvorený pre držiteľov štatútu študenta dennej formy vysokoškolského štúdia okrem končiacich ročníkov. V nedávno ukončenom druhom ročníku ho absolvovalo sedem študentiek, ktoré naberali pracovné skúsenosti na odboroch a oddeleniach úradu v oblasti verejných politík, financií, ľudských zdrojov, práva a sťažností, prevádzky úradu, nakladania s majetkom, ale aj na odbore komunikácie.         

Vďaka trainee programu sa študentov podarilo zapojiť do verejného diania, spoznali aktivity a fungovanie úradu krajskej samosprávy, pričom sa každému z nich venovali ich mentori. V závere im na slávnostnom ceremoniáli odovzdali certifikáty o absolvovaní výcvikového programu.         

Úrad TTSK študentom ponúka finančnú motiváciu, maximálny odpracovaný čas za týždeň je 20 hodín.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.11.2018
Trnavská župa pripravila stážový program pre vysokoškolákov
Trnavská župa spustila začiatkom novembra vysokoškolský stážový program. Jeho ambíciou je priblížiť študentom kompetencie samosprávnych krajov a ich teoretické poznatky doplniť praktickými skúsenosťami.
viac
28.01.2019
Úrad vlády SR: Tretia výzva v Dunajskom nadnárodnom programe oficiálne otvorená
Spoločný sekretariát programu Interreg - Dunajský nadnárodný program vyhlásil dnes, v pondelok 28. januára 2019 3. výzvu na predkladanie návrhov na projekty. Výzva bude otvorená do 8. marca 2019 do 14:00 hodiny.
viac
18.01.2021
Rada partnerstva schválila Vstupnú správu PHRSR 2022-2030
Rada partnerstva pre integrovaný územný rozvoj Trnavského samosprávneho kraja na roky 2021-2027 schválila 13. januára 2021 Vstupnú správu pre vypracovanie strategického dokumentu Programu hospodárskeho rozvoja a sociálneho rozvoja Trnavského samosprávneho kraja na obdobie rokov 2022 až 2030.
viac
25.03.2022
Trnavský kraj i mesto Hlohovec prijmú stážistov na svoje úrady
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) spustil platený stážový a mentoringový program s názvom Mladí na úrade, v rámci ktorého vytvára príležitosť pre vysokoškolákov na získanie praxe a pracovných návykov už počas štúdia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %