Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
25.03.2022 03:20

Trnavský kraj i mesto Hlohovec prijmú stážistov na svoje úrady


Ilustračná snímka: (tasr).


Trnavský samosprávny kraj (TTSK) spustil platený stážový a mentoringový program s názvom Mladí na úrade, v rámci ktorého vytvára príležitosť pre vysokoškolákov na získanie praxe a pracovných návykov už počas štúdia.


Prihlásiť sa je možné do 10. apríla. Do 28. marca sa zase môžu prihlásiť záujemcovia o stáž na mestskom úrade v Hlohovci.

"TTSK ponúka talentovaným vysokoškolákom možnosť získať potrebné skúsenosti a odštartovať tak svoju kariéru. Počas takmer celoročného cyklu vystriedajú rôzne tímy a budú sa podieľať na tvorbe inovatívnych projektov alebo rozvoji spolupráce na európskej úrovni. Prax z prostredia TTSK pod vedením mentora im pomôže zorientovať sa vo verejnej správe a verím, že z niektorých z nich sa perspektívne stanú naši kolegovia," uviedla riaditeľka odboru ľudských zdrojov Úradu TTSK Dušana Sadloňová. Do programu sa môžu zapojiť držitelia štatútu študenta dennej formy vysokoškolského štúdia 2. stupňa. TTSK im ponúka finančnú motiváciu päť eur za odpracovanú hodinu s tým, že maximálny odpraxovaný čas za týždeň je 20 hodín.

Mesto Hlohovec v letnom semestri stážového programu ponúka študentom vysokých škôl na všetkých troch stupňoch štúdia stáž na radnici alebo na Mestskom kultúrnom stredisku v rámci ôsmich odborov. Ide podľa hovorkyne Zuzany Hrinkovej Siebenstichovej o činnosti na odbore stratégie, komunikácie, majetku mesta, výstavby, školstva a ďalších. V rámci kultúry prijmú stážistu na produkciu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.03.2020
Stážisti opäť na župe
Bratislavský samosprávny kraj dáva v marci už po tretí raz možnosť študentom vysokých škôl stážovať priamo na úrade samosprávneho kraja. Študenti sa môžu na platenú polročnú stáž hlásiť do 10. marca 2020.
viac
05.09.2020
Župa požiada o zazmluvnenie zdravotníckych zariadení v Hlohovci a Senici
Predseda TTSK Jozef Viskupič sa obrátil na generálneho riaditeľa Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) so žiadosťou o prehodnotenie zamietnutých žiadostí o zazmluvnenie dvoch zdravotníckych zariadení v kraji – Mestskú polikliniku v Hlohovci a stacionár v odbore všeobecné lekárstvo v Senici.
viac
13.08.2022
V nedeľu sa v Hlohovci bude konať tradičná Zámska púť
Tradičná slávnostná púť Hlohovčanov Zámska púť sa bude po roku konať v nedeľu 14. augusta. Povedie v sprievode dychovej hudby od 8.40 h od Kostola sv. Michala Archanjela na námestí na zámok, kde sa na nádvorí uskutoční slávnostná omša.
viac
22.02.2023
DSS nájde svoje nové sídlo v bývalej obchodnej akadémii
Presťahovanie Domova sociálnych služieb (DSS) pre deti a dospelých z Pastuchova do Hlohovca bude pre zariadenie prínosom. DSS získa podstatne väčšie priestory, ktoré umožnia zvýšiť jeho kapacitu, zmodernizovať a rozšíriť poskytované služby klientom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %