Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
22.02.2023 04:15

DSS nájde svoje nové sídlo v bývalej obchodnej akadémii


Ilustračná snímka: (tasr).


Presťahovanie Domova sociálnych služieb (DSS) pre deti a dospelých z Pastuchova do Hlohovca bude pre zariadenie prínosom. DSS získa podstatne väčšie priestory, ktoré umožnia zvýšiť jeho kapacitu, zmodernizovať a rozšíriť poskytované služby klientom.


Uviedla to riaditeľka pastuchovského DSS Mária Grznárová. Na tento účel zriaďovateľ Trnavský samosprávny kraj (TTSK) rozhodol o poskytnutí objektu bývalej Obchodnej akadémie v Hlohovci.

Obchodná akadémia zanikla v roku 2021 pre nízky počet študentov. "Po zrelej úvahe sme areálu našli novú funkciu," povedal predseda TTSK Jozef Viskupič. O zverení pozemku a stavby školy rozhodli poslanci na februárovej schôdzi zastupiteľstva. V objekte plánuje TTSK okrem DSS zriadiť v rámci svojej spoločnosti Zdravá župa aj ambulancie pre poskytovateľov zdravotnej starostlivosti v rámci zámeru rozširovania siete najmä nedostatkových odborností v každom okresnom meste kraja. Prvé zariadenie už vzniklo v Trnave.

"My máme v súčasnosti v DSS 30 klientov vo veku od 18 do 47 rokov, iba jeden je pod vekom dospelosti. Spravujeme tri objekty, z ktorých každý by potreboval obnovu a rozšírenie. Infraštruktúra obce takisto nie je pre naše potreby ideálna," povedala Grznárová. Preto víta, že v novom objekte budú všetky činnosti koncentrované v jednom, zvýši sa kvalita bývania a zároveň bude priestor vybudovať napríklad terapeutické a ďalšie miestnosti, ktoré teraz pre kapacitné možnosti absentujú pre potrebu kvalitnej činnosti a zázemia klientov i zamestnancov. Príležitosti okresného mesta Hlohovec vidí riaditeľka rovnako pozitívnejšie pre socializáciu klientov. "V obci toľko príležitostí vybehnúť si len napríklad na zmrzlinu nie je. Riešime to potom odvozom autami," uviedla.

V nových priestoroch by mohlo byť podľa Grznárovej až 40 klientov. Vyhovejú tak dopytu zo strany klientov o umiestnenie. Projekt je v súčasnosti v štádiu príprav a konzultácií, riaditeľka DSS má už za sebou prvú obhliadku objektu. V najbližších dňoch sa na Úrade TTSK uskutoční stretnutie zainteresovaných, na ktorom sa dohodnú o ďalšom postupe.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.02.2019
Mesto Žiar nad Hronom si dalo vypracovať štúdiu prestavby školy na DSS
Mesto Žiar nad Hronom si dalo vypracovať štúdiu, ktorá rieši prestavbu priestorov školy v prístavbe kaštieľa na domov sociálnych služieb (DSS).
viac
16.03.2020
Stredoškoláci z Trnavského kraja majú vlastné participatívne rozpočty
Po podpore občianskych aktivít i dotáciách pre mestá a obce sa Trnavský samosprávny kraj (TTSK) rozhodol spustiť pilotný projekt participatívneho rozpočtu (PR) pre stredné školy.
viac
04.04.2022
Medzi Leopoldovom a Hlohovcom začnú premávať ranné a nočné vlakové spoje
Trnavský samosprávny kraj zabezpečil pridanie ranných a večerných vlakových spojov medzi Leopoldovom a Hlohovcom nad rámec aktuálne platného grafikonu.
viac
25.10.2022
Talent Centrum pomôže žiakom pri výbere strednej školy
Nové Talent Centrum pre končiacich žiakov základných škôl (ZŠ) Trnavského kraja na pomoc pri výbere strednej školy začne v Trnave fungovať od novembra v priestoroch Strednej odbornej školy (SOŠ) elektrotechnickej na Sibírskej 1.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %