Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
15.11.2018 05:40

Trnavská župa pripravila stážový program pre vysokoškolákov


Ilustračná snímka - Univerzita sv. Cyrila a Metoda v Trnave


Trnavská župa spustila začiatkom novembra vysokoškolský stážový program. Jeho ambíciou je priblížiť študentom kompetencie samosprávnych krajov a ich teoretické poznatky doplniť praktickými skúsenosťami.


Do programu sa môžu zapojiť vysokoškoláci zo všetkých slovenských univerzít. Trnavská univerzita a Univerzita sv. Cyrila a Metoda v Trnave, na základe dohody s TTSK, po absolvovaní stáže udelí študentom kredity. Stážový program vykonávajú študenti za finančnú odmenu. Program je zameraný najmä na študentov humanitných vied.

„Do programu plánujeme zapojiť 20 študentov, ktorí budú svoje úlohy vykonávať priamo na úrade trnavskej župy alebo v organizáciách, ktoré má TTSK v zriaďovateľskej pôsobnosti. V súčasnosti bolo prijatých päť stážistov a v blízkej budúcnosti budú prijatí ďalší. Mladí ľudia tak majú možnosť pacovať nielen na samotnom úrade, ale aj v múzeách, galériách, divadle či hvezdárni,“povedal Peter Markovič, riaditeľ kancelárie trnavského župana.

Viac informácií o ponuke stáží je možné nájsť na webovej stránke www.praxuj.sk

 

Autor: (ts-ttsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.03.2020
Stážisti opäť na župe
Bratislavský samosprávny kraj dáva v marci už po tretí raz možnosť študentom vysokých škôl stážovať priamo na úrade samosprávneho kraja. Študenti sa môžu na platenú polročnú stáž hlásiť do 10. marca 2020.
viac
25.03.2022
Trnavský kraj i mesto Hlohovec prijmú stážistov na svoje úrady
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) spustil platený stážový a mentoringový program s názvom Mladí na úrade, v rámci ktorého vytvára príležitosť pre vysokoškolákov na získanie praxe a pracovných návykov už počas štúdia.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
05.01.2024
TTSK tretíkrát otvára pre vysokoškolákov stážový program Mladí na úrade
Tretí ročník plateného stážového a mentoringového programu Mladí na úrade otvára pre študentov univerzít a vysokých škôl Trnavský samosprávny kraj (TTSK). Zámerom je pokračovať v ich zapájaní do verejného diania a vo vytváraní príležitostí na získanie praxe už počas štúdia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %