Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
29.12.2023 01:05

Trnavčania sa so starým rokom rozlúčia diskotékou na námestí a prskavkami


Ilustračná snímka (TASR)


Mesto Trnava sa aj tento rok rozhodlo rozlúčiť so starým rokom a osláviť príchod nového bez ohňostroja.


Dôvodom je okrem šetrenia životného prostredia aj vytvorenie pokojného a bezpečného prostredia pre obyvateľov, ktorí sú citliví na zvuky vyvolané ohňostrojmi, a pre zvieratá, ktoré môžu byť stresované výbuchmi, informovala radnica.         

Posledný deň v roku sa Trojičné námestie premení na tanečný parket, kde dídžej uvedie do pohybu na konzole stovky detských brmbolcov. Zaznejú všetky najznámejšie detské párty hity storočia, tvrdí radnica. Prichystaná je aj svetelná projekcia. Silvester pre deti sa začne o 18.00 h. Na konci diskotéky návštevníci spoločne zapália prskavky a námestie rozsvietia stovkami svetielok.         

Prvý deň nového roka sa v Kostole sv. Jakuba uskutoční o 15.00 h Novoročný koncert. Hlavnými hviezdami sú Liselotte Rokyta, majsterka panovej flauty z Holandska, a Stanislav Šurin, organista a skladateľ priamo z Trnavy. Súčasťou koncertu budú skladby od majstrov hudobného umenia, ako sú Johann S. Bach, Domenico Zipoli, Vladimír Vavilov a Gaston Litaize.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.12.2018
Skaličania budú mať ohňostroj večer na Silvestra, Seničania na Nový rok
Ohňostroje na prelome rokov sa v dvoch centrách na Záhorí uskutočnia na Silvestra a na Nový rok. V Skalici bude ohňostroj vo večerných hodinách na Silvestra, v Senici si svetelnú šou užijú na Nový rok.
viac
09.12.2019
Stropkov začína poslednú sezónu na starom zimnom štadióne
Po týždňovej príprave ľadovej plochy otvoria v Stropkove cez víkend zimný štadión. Opäť sa bude korčuľovať na zúženej ploche v rozmeroch 60 x 23 m, keďže pred rokom bolo nevyhnutné pristúpiť k odstaveniu dvoch sekcií chladenia.
viac
04.05.2022
Radnica hľadá dodávateľa rekonštrukcie Námestia SNP
Mesto Trnava spustilo verejnú súťaž na realizátora dlho očakávanej rekonštrukcie Námestia SNP. Obnoví sa jeho celkový vzhľad, dôležitým momentom bude zmena polohy pamätníka osloboditeľov, ktorý otočia o 90 stupňov.
viac
22.12.2023
Mesto sa so starým rokom rozlúči prskavkami, bez ohňostroja
Mesto Zlaté Moravce sa pridalo k samosprávam, ktoré sa rozhodli záverečný deň roka osláviť bez ohňostroja. Dôvodom je ochrana životného prostredia i šetrenie financiami mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %