Sobota 11.05.2024
Dnes má meniny 
Blažena
°C
22.12.2023 02:00

Mesto sa so starým rokom rozlúči prskavkami, bez ohňostroja


Obrázok zdroj: Zlaté Moravce info


Mesto Zlaté Moravce sa pridalo k samosprávam, ktoré sa rozhodli záverečný deň roka osláviť bez ohňostroja. Dôvodom je ochrana životného prostredia i šetrenie financiami mesta.


"Rozhodli sme sa zrušiť silvestrovský ohňostroj. Tento typ zábavy je škodlivý pre životné prostredie a veľmi prekáža domácim miláčikom. Navyše, sú to peniaze doslovne vyhodené do vzduchu," vyjadril sa primátor Zlatých Moraviec Dušan Husár.         

Silvestrovský program bude pripravený na Námestí Andreja Hlinku. Od 20.00 do 22.00 h sa bude podávať silvestrovská kapustnica a varené víno. "Bez hlučných petárd a v priateľskej atmosfére sa spoločne rozlúčime so starým rokom. Presne o 22.00 h budeme spoločne zapaľovať prskavky, a tým dáme zbohom starému roku," povedal primátor.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.01.2018
Samospráva chce ľudí informovať cez sms-ky
Mesto Zlaté Moravce má v pláne zaviesť nový informačný systém prostredníctvom sms správ a emailov. Ľudia by tak mohli cez svoje mobilné telefóny a počítače dostávať vždy včas všetky dôležité oznamy i kultúrne pozvánky. Samospráva už odoslala prvé skúšobné správy.
viac
15.11.2018
Múzeum sa zmení na dedinskú izbu, v ktorej sa bude párať perie
Priestory Mestského múzea v Zlatých Moravciach sa vo štvrtok 22. novembra o 15. hodine premenia na tradičnú dedinskú izbu. Členky občianskeho združenia Babička v nej návštevníkom ukážu, ako sa kedysi páralo perie.
viac
09.12.2019
Stropkov začína poslednú sezónu na starom zimnom štadióne
Po týždňovej príprave ľadovej plochy otvoria v Stropkove cez víkend zimný štadión. Opäť sa bude korčuľovať na zúženej ploche v rozmeroch 60 x 23 m, keďže pred rokom bolo nevyhnutné pristúpiť k odstaveniu dvoch sekcií chladenia.
viac
29.12.2023
Trnavčania sa so starým rokom rozlúčia diskotékou na námestí a prskavkami
Mesto Trnava sa aj tento rok rozhodlo rozlúčiť so starým rokom a osláviť príchod nového bez ohňostroja.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %