Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
06.02.2020 09:55

Staré Mesto zrekonštruovalo schody spájajúce Sokolskú ulicu s Pražskou


Snímka: Staré Mesto


Terénne schody spájajúce Pražskú a Sokolskú ulicu boli dlhodobo v dezolátnom stave. Dnes je situácia iná. Staré Mesto koncom minulého roka zrekonštruovalo nielen zničené schodisko, ale aj oporný múr. Obyvatelia si tak konečne môžu opäť skrátiť cestu na autobusovú zastávku na Pražskej.


„Pred rekonštrukciou sa tu nachádzali terénne schody bez zábradlia s rozbitými či dokonca chýbajúcimi schodiskovými stupňami a priľahlý oporný múr v havarijnom strave. V hornej časti schody ústili do chodníka, ktorý bol tiež v zlom technickom stave. Spojnica medzi týmito dvomi staromestskými ulicami bola pre peších z tohto dôvodu uzatvorená,“ vysvetlil vedúci investičného oddelenia v Starom Meste Lukáš Kamenistý.

Pôvodný múr aj so schodiskom bolo treba kompletne odstrániť - vrátane základov. Nový oporný múr je zhotovený z betónových debniacich tvárnic s hrúbkou 400 mm, vystužených a zaliatych betónom. Terénne schodisko je železobetónové, vystužené betonárskymi sieťami, uložené na základových pásoch a na teréne. Novinkou je obojstranné zábradlie a madlo z nerezovej konštrukcie.

Na schody nadväzuje v hornej časti konštrukcie schodov nový chodník z betónovej dlažby s protišmykovým povrchom.

„V spolupráci s magistrátom sme taktiež zrealizovali osadenie dvoch nových stĺpov verejného osvetlenia, ktoré osvetľuje schody a priľahlý dlažobný chodník,“ uzavrel L. Kamenistý.

 

 

Autor: (ts-Bratislava-Staré Mesto)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.07.2017
Obľúbený areál v bratislavskom lesoparku je komplexne zrekonštruovaný
Nový altánok, lavičky, gril či atrakcie pre deti. To všetko nájdete v novo zrekonštruovanom areáli Červený kríž v bratislavskom lesoparku. Rekonštrukciu tohto obľúbeného turistického miesta po 21 rokoch zrealizovalo hlavné mesto v spolupráci s Mestskými lesmi v Bratislave.
viac
03.01.2020
Staromestskí seniori by sa nového zariadenia mohli sťahovať už v máji
Výstavba nového zariadenia opatrovateľskej služby v bratislavskom Starom Meste úspešne napreduje, mestská časť doň dosiaľ investovala viac ako 2,5 milióna eur.
viac
22.01.2020
Staré Mesto pomohlo rodine zasiahnutej požiarom na Mozartovej
Piatkový požiar v bytovom dome na Mozartovej ulici v Starom Meste skomplikoval život viacerým ľuďom, medzi nimi aj rodinám s malými deťmi. Viac ako samotný oheň ich obmedzila nasledovná odstávka elektriny a čistenie zdevastovaných priestorov, ktoré podľa informácií potrvajú možno aj mesiac.
viac
29.07.2021
Staré Mesto pokračuje v rekonštrukciách svojich škôl
Bratislavské Staré Mesto pokračuje v rekonštrukciách svojich základných škôl (ZŠ).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %