Streda 15.05.2024
Dnes má meniny 
Žofia, Sofia
°C
22.01.2020 12:35

Staré Mesto pomohlo rodine zasiahnutej požiarom na Mozartovej


Vľavo starostka Zuzana Aufrichtová, v strede rodina s jednou zo svojich dcér, vpravo vedúca oddelenia sociálnych vecí Janka Langová.


Piatkový požiar v bytovom dome na Mozartovej ulici v Starom Meste skomplikoval život viacerým ľuďom, medzi nimi aj rodinám s malými deťmi. Viac ako samotný oheň ich obmedzila nasledovná odstávka elektriny a čistenie zdevastovaných priestorov, ktoré podľa informácií potrvajú možno aj mesiac.


Niektorí sa uchýlili k priateľom, blízkym, no nie všetci majú túto možnosť. V súvislosti s následkami požiaru požiadala Staré Mesto o pomoc päťčlenná staromestská rodina. „Nezaváhali sme. Rodine s tromi maloletými deťmi zasiahnutej požiarom sme ihneď poskytli náhradné bývanie v apartmáne ubytovne na Hollého ulici. Apartmán je čerstvo zrekonštruovaný a neskôr poslúži učiteľom staromestských základných škôl,“ informovala starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová.

„Som rada, že tento byt po vydarenej komplexnej rekonštrukcii pokrstíme práve týmto spôsobom,“ doplnila starostka. Starostka zároveň vyrokovala pre rodinu aj dočasnú rezidenčnú parkovaciu kartu BPS. „Spoločnosť BPS Park, a. s., našej požiadavke okamžite vyšla v ústrety,“ uzavrela Zuzana Aufrichtová.

Autor: (ts-Bratislava-Staré Mesto)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.12.2018
Do kresla starostu Starého Mesta oficiálne zasadla Z. Aufrichtová
Kreslo starostu bratislavského Starého Mesta patrí od utorka oficiálne Zuzane Aufrichtovej (SaS, OĽaNO, KDH, Sme rodina, OKS, Nova, Zmena zdola, demokratická únia Slovenska). Miesto jej uvoľnil doterajší starosta Radoslav Števčík.
viac
09.05.2019
Staré Mesto spustilo novú aplikáciu na lepšiu komunikáciu s občanmi
Aktuálne novinky z diania v mestskej časti, dôležité informácie pre obyvateľov i program kultúrnych akcií, aj to prináša nová aplikácia Staré Mesto. Ide o ďalší krok na zlepšenie komunikácie samosprávy voči občanom a zlepšenie informovanosti o práci starostky, poslancov a celého úradu.
viac
05.09.2019
BSK a Staré Mesto zverejnili zámer vytvoriť na Vazovovej Spojenú školu
Pri príležitosti otvorenia nového školského roka informovala starostka Mestskej časti Bratislava-Staré mesto a župná poslankyňa Zuzana Aufrichtová o spoločných zámeroch Starého mesta a Bratislavského samosprávneho kraja (BSK).
viac
01.10.2019
Bezdomovcov v Starom Meste je 162, ich počet stúpol
Bezdomovcov v bratislavskej mestskej časti Staré Mesto je 162, zatiaľ čo minulý rok ich bolo 123. Vyplýva to zo sčítania ľudí bez domova, ktoré realizovalo občianske združenie (OZ) Stopa, podľa ktorého len desať percent z nich chce svoju situáciu reálne zmeniť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %