Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
19.06.2018 08:14

Spracovatelia mlieka a milovníci pastierstva sa stretnú na jarmoku syrov


Ilustračná snímka TASR


Spracovatelia ovčieho mlieka a milovníci pastierskej kultúry sa v prvý júlový deň stretnú v oravskej obci Novoť na tradičnom jarmoku syrov - Novotskej hrudke 2018.


Podujatie sa začne o 10.30 h. v rímskokatolíckom kostole v Novoti svätou omšou a požehnaním statku. TASR informoval riaditeľ Oravského kultúrneho strediska (OKS) v Dolnom Kubíne Miroslav Žabenský.      

Tradičná akcia plná vôní a chutí syrov bude pokračovať od 12.00 h. v priestore pri obecnom úrade. „Tu je pripravená súťaž a výstava figurálnych syrov, súťaž o najlepšiu ovčiu hrudku, novotská liga v ťahaní syrových nití a jarmok ľudových tvorcov," dodal riaditeľ OKS.      

V kultúrnom programe sa predstavia Brodecovci z Novote, Krížik & band, Lokčiansky pramienok z Lokce, heligonkári z Rabčíc, deti zo Základnej školy z Novote, Detský folklórny súbor Magurka z Oravskej Lesnej, Folklórny súbor Szarna z poľskej Rajcze a ako hosť vystúpia Kollárovci. Na záver všetkým zahrá DJ Led.      

Podujatie pripravujú OKS v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, obec Novoť a družstvo Agrovex Novoť.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.05.2016
Mesto akceptovalo požiadavky obyvateľov sťažujúcich sa na jarmok
Žiarska samospráva sa rozhodla vyjsť v ústrety nespokojným obyvateľom, ktorí nedávno iniciovali petíciu za presťahovanie žiarskeho jarmoku do inej lokality.
viac
15.07.2016
Devín bude v sobotu ríbezľový
Na sobotňajšom podujatí sa bude prezentovať samotná ríbezľa ako aj rôzne výrobky z tohto ovocia.
viac
16.12.2016
Betlehemci z Podpoľania priblížia už pomaly zabudnuté Vianočné hry
Už tradičným jarmokom s očakávanými betlehemskými Vianočnými hrami vyvrcholí v sobotu, 17. decembra na hlavnom námestí v historickej časti Detvy, šnúra podujatí s názvom Vianočná Detva 2016.
viac
25.04.2018
Ošemnasti jarni jurmarok - Ňesanujme sebe, šak ľem raz žijeme!
Mesto Michalovce a Organizačný výbor jarných trhov pozývajú Michalovčanov a návštevníkov mesta Michalovce na Ošemnasti jarni jurmarok. Počas štyroch dní sa môžete tešiť na bohatý kultúrny, športový aj spoločenský program.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %